Κυ. Ιούν 23rd, 2024

Στη Γλασκώβη ο Χρήστος Τεντόμας για τις εργασίες της COP26

Τις εργασίες της COP26 στη Γλασκώβη παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής του Δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παρακολούθησε τη θεματική για την ανάγκη επιτάχυνσης δράσεων στο δομημένο περιβάλλον των πόλεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετείχαν Υπουργοί Περιβάλλοντος και αντιδήμαρχοι κλιματικής αλλαγής χωρών από τα συμβαλόμενα μέρη του ΟΗΕ.
Ο κ. Τεντόμας είχε την ευκαιρία να ακούσει τα σχέδια των μεγάλων πόλεων του κόσμου προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Παρισιού αλλά και οι δήμοι και οι περιφέρειες να διασφαλίσουν ότι η μετάβαση θα γίνει με δίκαιο τρόπο για τους πολίτες, ώστε να μην μείνει κανείς πίσω. “Μην ξεχνάμε ότι το δομημένο περιβάλλον πέρα από την ποιότητα ζωής των ανθρώπων επηρεάζει και ένα σωρό επαγγέλματα που ζουν από τις κατασκευές” επισημαίνει ο κύριος Τεντόμας.
Τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι πόλεις τα επόμενα χρόνια και το ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συζήτησε με δημάρχους και ομολόγους του από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.
“Για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων χρειαζόμαστε συνεργασίες και ανταλλαγή καλών πρακτικών” λέει ο Χρήστος Τεντόμας και συμπληρώνει: “η επόμενη γενιά θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και η δική μας γενιά είναι η τελευταία που έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι” καταλήγει.
Κατά την παραμονή του στη Γλασκώβη παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο κτίριο του Συμβουλίου της πόλης όπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσίασε το Glaskow Green Deal που αφορούσε την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από τα κτίρια καθώς και προγράμματα εξάλειψης της φτώχειας με τη δημιουργία νέων πράσινων θέσεων εργασίας. “Ο σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι για την ανταλλαγή απόψεων και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο” σημειώνει ο Χρήστος Τεντόμας.
Στο περιθώριο των συνομιλιών ο κ. Τεντόμας επισκέφτηκε περίπτερα Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και συνομίλησε με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών για την ανάγκη προστασίας των τροπικών δασών και την ενίσχυση των πιο ευάλωτων περιοχών του Πλανήτη.