Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Θλίψη στην Γλυφάδα: Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Στέλιος Σφακιανάκης – Το μήνυμα του Παπανικολάου

Πέθανε ο γνωστός γιατρός και πρώην δήμαρχος Γλυφάδας, Στέλιος Σφακιανάκης. Τη δυσάρεστη είδηση σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο νυν δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας στην ανάρτησή του γράφει: «Καλό ταξίδι Γιατρέ… “Γιατρό να με λες, όχι δήμαρχο…” μου έλεγε κάθε φορά που τον αποκαλούσα δήμαρχο ο σπουδαίος πρώην Δήμαρχος της πόλης μας Στέλιος Σφακιανάκης που σήμερα έφυγε από κοντά μας.

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο πραγματικά ξεχωριστό που είναι βέβαιο ότι αφήνει πίσω του στίγμα ανεξίτηλο. Στοργικός σύζυγος, πατέρας, παππούς. Πιστός φίλος. Τον γνωρίσαμε οι περισσότεροι στην πόλη μας ως τον Δήμαρχό μας για την περίοδο 2003-2006, αλλά και ως έναν από τους καλύτερους ιατρούς – παθολόγους της πόλης μας και όχι μόνο. Είναι παροιμιώδεις οι περιγραφές συμπολιτών μας για τις ατελείωτες ουρές ασθενών στο ιατρείο του.

Γιατί ο Στέλιος Σφακιανάκης δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος επιστήμονας και ο γιατρός όλης της οικογένειας. Ήταν ο άνθρωπός μας. Ο άνθρωπος που ανά πάσα στιγμή ήταν δίπλα μας σε κάθε μας έγνοια.

Γι’ αυτό και η πόλη μας τον αγάπησε και τον εξέλεξε και δήμαρχό της. Υπηρέτησε τα κοινά της πόλης μας με αυταπάρνηση και εντιμότητα. Δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του όταν οι παθογένειες κατά τη διάρκεια της θητείας του δημιουργούσαν αναχώματα στην υλοποίηση του οράματός του.

Αυτό θυμόμαστε όλοι για εκείνον. Ότι ήταν πάντα ηθικός και έντιμος και ότι δεν συμβιβάστηκε με εκείνους που προσπαθούσαν να κρατήσουν την Γλυφάδα πίσω. Και έτσι πορεύτηκε πάντα στη ζωή του. Με αξίες, τόλμη και υπερβάσεις. Με το καλώς εννοούμενο “γινάτι” του Κρητικού.

Γι’ αυτό ίσως εδώ και χρόνια είχε παραγγείλει στην οικογένειά του η τελευταία του κατοικία να είναι στο χωριό του, στο Ηράκλειο Κρήτης. Και σε εμένα προσωπικά επεφύλαξε μια ξεχωριστή, μια μοναδική τιμή.

Αυτό σημαίνει η υποψηφιότητά του για δημοτικός σύμβουλος το 2014 με την παράταξή μας και με εμένα επικεφαλής. Ποιος άλλος άραγε θα τολμούσε κάτι αντίστοιχο;

Ενας πρώην δήμαρχος, μεγάλος πλέον σε ηλικία – τότε 77 ετών – να κατεβαίνει μαχητικά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με έναν υποψήφιο δήμαρχο στην ηλικία των παιδιών του. “Για να αλλάξει η Γλυφάδα” έλεγε. “Για να πετύχουμε όσα δεν μπόρεσα να κάνω εγώ στη θητεία μου”.

Και γι’ αυτό μαζί μπήκαμε στο δημαρχείο και στο γραφείο του δημάρχου την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την δημοτική αρχή τον Σεπτέμβριο του 2014 αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2019 (από όπου και η φωτογραφία). Πάντα, για όσο υπηρετώ την πόλη μας, σκέπτομαι σε κρίσιμα θέματα τις δικές του οδηγίες και συμβουλές. Και έτσι θα συνεχίσουμε όλοι. Και με τη δική του παρακαταθήκη ως οδηγό.

Σήμερα η πόλη μας έχασε έναν διακεκριμένο συμπολίτη μας. Σήμερα η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά, χάσαμε έναν πολύ δικό μας άνθρωπο. Έναν άνθρωπο στον οποίο οφείλω πάρα πολλά. Σας αγαπάω πολύ γιατρέ μου. Ξέρω ότι από εκεί ψηλά, μαζί με την αγαπημένη σας οικογένεια, θα προσέχετε και όλους εμάς. Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ».