Τε. Ιούλ 24th, 2024

Δήμαρχος Ύδρας για την Ολλανδή δημοσιογράφο: Κατέθεσα μήνυση και ζητάω την ποινική της δίωξη – Θα το πάω μέχρι τέλους

«Απαράδεκτα, αβάσιμα και αναληθή» χαρακτήρισε τα λεγόμενα της Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ για την Ύδρα και τους κατοίκους της, ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κουκουδάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε στην Ολλανδή δημοσιογράφο, ο δήμαρχος Ύδρας τόνισε: «Με έκπληξη παρακολούθησα τη συνέντευξη της χθες το βράδυ όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά της οι Υδραίοι είμαστε ακροδεξιοί. Περισσότερο από το 50% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, είμαστε ξενοφοβικοί και ρατσιστές. Αυτά είναι απαράδεκτα, αβάσιμα και αναληθή, προσβάλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια όλων των Υδραίων και τη δική μου προσωπικά και για αυτό σήμερα ως δημότης της Ύδρας αλλά και ως δήμαρχος κατέθεσα μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Κατέθεσα μήνυση και ζητάω την ποινική της δίωξη».

«Η συγκεκριμένη κυρία έχει μια διαχρονική ανθελληνική στάση στο νησί παραποιώντας στοιχεία και δεδομένα με διάφορες δημοσιεύσεις. Ένα νησί το οποίο φημίζεται για την πολύ- πολιτισμικότητά του και τη φιλοξενία του, το προσβάλει και το διασύρει με αυτά που λέει αβάσιμα και αναληθή. Ένα νησί που έχει φιλοξενήσει μεγάλους δημιουργούς οι οποίοι το έχουν εξυμνήσει για τη φιλοξενία του και την απλότητα των κατοίκων του να έχει την κυρία να μας αποκαλεί ακροδεξιούς και ξενοφοβικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουδάκης.

«Δεν μπορεί να μας λέει ότι το 50% των Υδραίων ψήφισαν Χρυσή αυγή, στις τελευταίες εκλογές η Χρυσή Αυγή στο νησί από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, πήρε 2,89% με μόλις 47 ψήφους. Που είναι το 50%, αυτό δεν είναι συκοφαντία!», επισήμανε ο ίδιος.

«Εγώ ως δήμαρχος από το 2014 και μέχρι που η Χρυσή Αυγή είχε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, δεχόμενος και απειλές, δεν επέτρεψα σε κανέναν εκπρόσωπό της Χρυσής Αυγής να καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Α. Μιαούλη και στον ανδριάντα του Π. Κουντουριώτη, στις δύο μεγάλες γιορτές του νησιού μας. Δεν τους επέτρεψα ποτέ να καταθέσουν στεφάνι το θεωρούσα προσβολή», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Θα το πάω μέχρι τέλους γιατί η κυρία αυτή τα τελευταία δυο χρόνια που την παρακολουθώ καταβάλει συστηματική προσπάθεια να δυσφημήσει και τη χώρα μας και την Ύδρα. Τον 2020 το Μάρτιο όταν γινόταν αυτή η υβριδική μορφή πολέμου εναντίον της χώρας μας, η ενορχηστρωμένη εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών εναντίον της χώρας μας και της ΕΕ η κυρία αυτή φιλοξενούσε στην προσωπική της σελίδα δημοσιεύματα του τύπου ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και κάνει παράνομες επαναπροωθήσεις», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Έχουμε μια κουλτούρα να σεβόμαστε την αντίθετη άποψη μα συστηματικά διαφοροποιεί και διαστρεβλώνει στοιχεία και καταστάσεις», διαμήνυσε κλείνοντας.