Πε. Απρ 18th, 2024

«Σύννεφα» στην σχέση Βλάση – Νίκα στην Πελοπόννησο – «Βολές» από τον βουλευτή με φόντο το φυσικό αέριο

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις Παναγιώτη Νίκα και Κώστα Βλάση, όπως μαρτυρά η πρόσφατη τοποθέτηση του βουλευτή Αρκαδίας και πρώην υφυπουργού στα εγκαίνια του έργου των εγκαταστάσεων δικτύου φυσικού αερίου στην Τρίπολη.

Ο βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε φίλια πυρά κατά του γαλάζιου περιφερειάρχη δηλώνοντας ότι τού προκάλεσε άσχημη εντύπωση ότι η Περιφέρεια αντιτέθηκε στο μεγάλο έργο και δεν βοήθησε στην χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Ασχέτως όμως από το θέμα με το φυσικό αέριο, που βέβαια είναι μείζονος σημασίας για την οικονομία της περιοχής, φαίνεται ότι οι σχέσεις των δύο πολιτικών δεν είναι και στα καλύτερά τους.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει ποσά γρήγορα αντανακλαστικά έχει και θέλω να ευχαριστήσω τους δύο συναρμόδιους υπουργούς, κυρίους Σκρέκα και Γεωργιάδη που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτό το έργο. Και παρά την αντίθετη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό δεν το κρύβω, μου δημιούργησε άσχημη εντύπωση ότι η Περιφέρεια αντιτέθηκε σε αυτό το μεγάλο έργο και δεν θέλησε να βοηθήσει μέσω ΕΣΠΑ, παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση έδειξε ότι έχει αντανακλαστικά, προχώρησε μια σε μια ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση και σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το αέριο θα φτάσει ως το τέλος του 2023 σε όλα τα νοικοκυριά με μηδενικά τέλη σύνδεση και αυτό οφείλεται στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ που θα εκδοθεί σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης.