Πε. Μαρ 28th, 2024

Θεσσαλονίκη: Έπεσε ολόκληρη η οροφή σε σχολική τάξη – Τι απαντά ο δήμος (Εικόνες)

Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς στην αίθουσά τους υποχώρησε το ταβάνι και έπεσε πάνω στα θρανία τους.

Ευτυχώς το περιστατικό συνέβη εν ώρα διαλείμματος και όχι μαθήματος, με αποτέλεσμα να μη σημειωθεί τραυματισμός από την πτώση της ψευδοροφής.

Το κτήριο εκκενώθηκε αμέσως μετά και οι γονείς ενημερώθηκαν να παραλάβουν τα παιδιά τους.

«Δημιουργήθηκε πρόβλημα στην οροφή του δημοτικού στον πάνω όροφο. Πρέπει να εκκενωθεί το κτήριο. Τα παιδιά πρέπει για την ασφάλεια τους να αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν», αναφερόταν σε σχετικό email που εστάλη στους γονείς.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη

Κλειστή μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει η σχολική μονάδα, με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, ο οποίος τονίζει ότι θα επιμείνει «και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, επί τόπου έχουν σπεύσει τεχνικές υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας.

Πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους.

Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και  πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή.

“Με απόφασή μου η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν”, δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης».

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-epese-to-tavani-se-taxi-dimotikou-scholiou-stin-pilea-ti-lei-o-dimos-foto