Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμος Μεταμόρφωσης: Έργα ύψους 11 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το «Αντώνης Τρίτσης»

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, ερωτώμενος σχετικά για την εξέλιξη των προτάσεων του Δήμου Μεταμόρφωσης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δήλωσε:

«Η ημέρα ξεκίνησε με ένα πολύ καλό νέο για την πόλη μας. Με την έγκριση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της μελέτης -με δέσμευση χρηματοδότησης- του μεγαλύτερου έργου που έχει αιτηθεί ή υλοποιήσει ποτέ ο Δήμος Μεταμόρφωσης, ύψους 11 σχεδόν εκατομμυρίων Ευρώ, για την οποία μόλις με ενημέρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το έργο περιλαμβάνει

– (α) τη συνολική ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου της πόλης μας (πλατείες, δρόμοι, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια και δεκάδες μικρότερα έργα),

– (β) τη χρηματοδότηση των μελετών για:

(1) την επισκευή του παλιού Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος,

(2) την κατασκευή δύο νέων δημοτικών κτιρίων στις οδούς Μιαούλη και Πίνδου

και – (γ) τη χρηματοδότηση των διανοίξεων δρόμων.

Και αυτό είναι μόνο αρχή, καθώς αναμένουμε την έγκριση προσθέτων χρηματοδοτήσεων.

Χρηματοδοτήσεις και έργα τα οποία σε συνδυασμό με την τοποθέτηση φωτισμού LED σε όλη την πόλη, την επικείμενη αγορά του Κτήματος Κουτσουμπέλη, τον κόμβο του Ράλλη, τα Ηχοπετάσματα στη Νέα Ζωή και αντιπλημμυρικά έργα, με χρηματοδότηση -αυτή τη φορά- της Περιφέρειας Αττικής, αλλάζουν ριζικά την Μεταμόρφωση.

Συνεχίζουμε δυνατά..».

Σημείωση: Ο κόμβος του Ράλλη, τα ηχοπετάσματα και τα αντιπλημμυρικά έργα είναι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.