Πε. Απρ 25th, 2024

Συνέδριο ΚΕΔΕ – Ισίδωρος Μάδης: Ανάγκη να αποκατασταθεί η ανισοκατανομή των ΚΑΠ

Το ζήτημα της ανισοκατανομή των ΚΑΠ έθεσε με την τοποθέτησή του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης καλώντας το προεδρείο της Ένωσης να λάβει υπόψη του τα αντικειμενικά προβλήματα που δημιουργούνται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες.

«Λάβετε υπόψη σας ότι η έκτασή του είναι 47,14 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του 26.668 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Για να γίνει αντιληπτό σε όλους θα μου επιτρέψει ο Δήμαρχος Γαλατσίου ο φίλος Γιώργος Μαρκόπουλος να επιχειρήσω μια σύγκριση: Το Γαλάτσι λοιπόν έχει έκταση 4 τ.χλμ και πληθυσμό 59.345 σύμφωνα πάντα με την απογραφή του 2011.

Ο Δήμος Παιανίας λαμβάνει ετησίως μέσω των ΚΑΠ περίπου 2.300.000 ευρώ. Αντίστοιχα το Γαλάτσι 5.800.000 ευρώ λόγω του υπερδιπλάσιου πληθυσμού» σημείωσε ο Ισίδωρος Μάδης επισημαίνοντας την ανάγκη να προκύψουν βελτιώσεις. Εξήγησε δε πως «οι ανάγκες του Δήμου Παιανίας και κάθε δήμου με τα δικά μας χαρακτηριστικά όπως αραιή και χαμηλή δόμηση, αλλά και μεγάλες ημιαστικές και αγροτικές περιοχές είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με έναν αμιγώς αστικό δήμο».

Ο Δήμαρχος Παιανίας ειδική μνεία έκανε και στους ΑΟΤΑ θέτοντας επί τάπητος αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία τους.