Πα. Μαρ 29th, 2024

Η Αθήνα γίνεται «πράσινη» – Μπακογιάννης και Τεντόμας αποκαθιστούν τους ταρατσόκηπους στα σχολεία

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, εντάσσεται στο σχεδιασμό της βιώσιμης αστικής διαχείρισης για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και η αποκατάσταση όλων των ταρατσόκηπων που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία της Αθήνας. Ταυτόχρονα με την ενημέρωση και τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας διευρύνεται η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης στα παιδιά.
Ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου του Δήμου, Χρήστος Τεντόμας δήλωσε «Προχωράμε στη διαμόρφωση ενός συντονισμένου προγράμματος βιώσιμης αστικής διαχείρισης για να βοηθήσουμε τη διαμόρφωση του μικροκλιματος της πόλης επιδιώκοντας τη μείωση της υπερθέρμανσης. Πραγματοποιούμε μια σειρά από πρωτοβουλίες και έργα ενεργειακής θωράκισης, με δεντροφυτεύσεις, δημιουργία νέων χωρών πρασίνου, αναβαθμίσεις και αναπλάσεις όπως στο λόφο του Στρέφη,στην Ακαδημία Πλάτωνος και άλλων μεγάλων και μικρών εκτάσεων με περιβαντολλογικό αντίκτυπο.
Όλα αυτά, αλλά ειδικότερα η αποκατάσταση των κήπων στις ταράτσες των σχολείων,-στο περιβάλλον που τα παιδιά μας παιρνούν μεγάλο μέρος της ημέρας-, θα βοηθήσουν στην διαμόρφωση της οικολογικής τους
συνείδησης και θα δώσουν την ελπίδα και την πίστη στα παιδιά ότι με την αγάπη και φροντίδα όλων μας, μπορούμε να ζούμε καλύτερα στην πόλη μας και να βοηθήσουμε στη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.
Σήμερα μας βρίσκετε με το Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στο 173ο Δημοτικό Σχολείο στον Προμπονά, επί τω έργω!»