Πε. Δεκ 7th, 2023

Μώραλης: Ο «Πειραιάς Νικητής» απευθύνεται σε όλη την κοινωνία

Στην επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του ξανά για το δήμο Πειραιά, προχώρησε ο Γιάννης Μώραλης. Απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο δήμαρχος στο λιμάνι, είπε: «Προφανώς και θα είμαι υποψήφιος. Δεν είμαστε περαστικοί από την πόλη.

Ο «Πειραιάς Νικητής» είχε δύο χαρακτηριστικά που κατά την άποψή μου του έδωσαν τη νίκη στις προηγούμενες εκλογές: Δεν είχε αναφορά σε κόμμα, ήταν ένας υπερκομματικός συνδυασμός με ευρύ πολιτικό φάσμα. Το κάθε μέλος του «Πειραιά Νικητή» έχει βέβαια το δικό του προσωπικό πολιτικό στίγμα, προφανώς κάποιο κόμμα ψηφίζει, κάπου μπορεί να ανήκει, αλλά ως συνδυασμός είμαστε πέρα από κόμματα.

Συνεργαστήκαμε με όλους και το αποδείξαμε αυτό: και με την πρώτη κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την πρώτη αλλά και τη δεύτερη των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, με τους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, με ανθρώπους οι οποίοι έχουν διαφορετικό πολιτικό στίγμα. Υπήρξε παραγωγική συνεργασία με όλους. Αυτό που πρεσβεύαμε το αποδείξαμε.

Ως «Πειραιάς Νικητής» δεν έχουμε αναφορά σε κόμματα και αρκετοί από μας προερχόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα, είτε ως στελέχη κάποιοι είτε ως επιχειρηματίες άλλοι, με μία διαφορετική αντίληψη που ο κόσμος πίστεψε ότι μπορούμε να τη μεταφέρουμε στη δημόσια διοίκηση. Αυτά νομίζω ήταν τα δύο χαρακτηριστικά του «Πειραιά Νικητή», που τον διαφοροποιούν από τους άλλους, συν ότι προερχόμαστε από τον Ολυμπιακό με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη που στην πόλη μας έχει ιδιαίτερη σημασία».

Στήριξη από τα κόμματα

«Χαίρομαι που οι αρχηγοί των κομμάτων πλέον, οι ίδιοι στις τοποθετήσεις τους μιλάνε για διαφορετική λογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χαίρομαι να ακούω π.χ. τον αρχηγό της Ν.Δ., ή την αρχηγό του Κινήματος της Αλλαγής ή αρκετούς άλλους να λένε ότι στους Δήμους θα πρέπει να επιλέξουμε ικανούς, εργατικούς Δημάρχους, χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι από κόμματα. Αυτό για εμένα πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Είναι βεβαίως ευχάριστο να σε στηρίζουν μεγάλα κόμματα, γιατί αυτό αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης, αλλά το πιο σημαντικό είναι να σου δίνει στήριξη η κοινωνία και οι πολίτες και εμείς εκεί απευθυνόμαστε. Δεν θεωρώ όμως στη σημερινή εποχή, απαραίτητα και αναγκαία τα χρίσματα. Με στεναχωρεί μάλιστα να ακούω νέους ανθρώπους δημοσίως, να ζητούν το 2018 στη χώρα αυτή, να είναι οι επικεφαλής στην αυτοδιοίκηση μόνο κομματικά στελέχη. Αυτή η λογική με ξεπερνάει, θεωρώ πως είναι μακριά από τη λογική της κοινωνίας».