Featured

Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον αγροκτηνοτροφικό τομέα – Πόλος έλξης η Αγροκτηνοτροφική έκθεση Αρκαλοχωρίου

Στην ενίσχυση και προώθηση του αγροκτηνοτροφικού τομέα στην Κρήτη και των προϊόντων του στο τρίπτυχο ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στα εγκαίνια της Παγκρήτιας αγροκτηνοτροφικής έκθεσης Αρκαλοχωρίου στον Δήμο Μινώα.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε, ότι η Κρήτη και ο αγροκτηνοτροφικός τομέας έχουν περεταίρω δυνατότητες ανάπτυξης, και αυτό θα επιτευχθεί με την συνεργασία και συστράτευση όλων. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης από το βήμα του συνεδρίου απηύθυνε έκκληση στους Δημάρχους να καταθέσουν έγκαιρα ώριμες μελέτες για την διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα και Εθνικούς πόρους. Παράλληλα επισήμανε, ότι, θα συνεχιστεί η στήριξη στον αγροδιατροφικό τομέα, τονίζοντας ότι ήδη 4.000 αγρότες εντάχθηκαν στα σχέδια βελτίωσης μέσω των οποίων αναβαθμίζεται ο αγροκτηνοτροφικός τομέας και αποκτούν πλεονέκτημα τα προϊόντα του. Κλείνοντας, ο κ. Αρναουτάκης συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην έκθεση, τους διοργανωτές, εκθέτες, επισημαίνοντας πως «για την Περιφέρεια Κρήτης ο στόχος της ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και στρατηγική μας επιλογή. Γιατί η Αγροτική Οικονομία και γενικότερα ο Γεωργικός Τομέας, δεν αποτελούν απλά μια οικονομική δραστηριότητα. Πρωτίστως, αποτελούν τη βάση της ταυτότητας της Κρήτης, το σημείο συνάντησης οικονομικών  δραστηριοτήτων, πολιτιστικής κληρονομιάς».

Παράλληλα με τον Περιφερειάρχη, στην ανάπτυξη του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα της Κρήτης και στην σημαντικότητα της έκθεσης αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους, ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλειου Μανόλης Αλιφιεράκης, ο Δήμαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης.

Νωρίτερα τελέστηκε Αγιασμός από τον Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο (εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέας ο οποίος βρίσκεται στο Φανάρι) και ακολούθησαν τα εγκαίνια παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, Υφυπουργού, Βουλευτών, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών, Προέδρου Π.Σ., Περιφερειακών-Δημοτικών συμβούλων, τοπικών Αρχών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, εκπροσώπων φορέων, εκθετών, εκπροσώπων του Πρωτογενή τομέα κ.α.

Το κεντρικό μήνυμα της έκθεσης είναι «Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον» και πραγματοποιείται στο Δημοτικό Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, υπό τη διοργάνωση της ALFAEXPO, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου θα είναι ανοιχτή και θα δέχεται επισκέπτες μέχρι και 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν και αναδειχθούν οι πλέον σύγχρονες καινοτομίες στον αγροκτηνοτροφικό τομέα ενώ προβλέπεται και η πραγματοποίηση σειράς παράλληλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων:

  • Εκδηλώσεις Μαγειρικής και Κεράσματα.
  • Ημερίδα με θέμα τον Αγροκτηνοτροφικό τομέα.
  • Παράλληλα Events, 4×4 jeep show.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι τις καθημερινές 17.00-22.00 και το Σαββατοκύριακο 10.00-14.30 & 17.00-22.00.

Ο Δήμαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης στο καλωσόρισμά του ανέφερε, ότι «για πέντε ημέρες η καρδιά του αγροτικού κόσμου θα «χτυπά» στο Αρκαλοχώρι και στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας με σκοπό, μέσα από τη λειτουργία της Έκθεσης, να αναδειχθούν οι μεγάλες προοπτικές του πρωτογενούς μας τομέα και οι δυνατότητες ανάπτυξης νέων συνεργασιών μεταξύ επαγγελματιών όλης της Ελλάδας, με επίκεντρο τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.»

Τελευταία άρθρα

Δεντροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πειραιά

Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο…

1 ώρα ago

Ελ.Δ.Α.Π. και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώνουν δυνάμεις για πιο ανθεκτικούς Δήμους

Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας…

2 ώρες ago

Βράβευση για τον Ασπρόπυργο στην έκθεση Attica Green Expo

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απονεμήθηκε στο δήμο Ασπροπύργου από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων…

2 ώρες ago

Πρόσκληση στις Περιφέρειες για Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων

Στους διαχειριστικά επαρκείς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, για τους οποίους έχει εγκριθεί από…

3 ώρες ago

Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Περάματος από την Περιφέρεια

Στρατηγική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία αποτελεί για τη διοίκηση της  Περιφέρειας η…

3 ώρες ago

ATTICA GREEN EXPO: Σύμφωνη με τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης η ΕΕΤΑΑ

Για το νέο εκλογικό σύστημα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε…

4 ώρες ago