Τρ. Μαρ 19th, 2024

«Μύκονος Ανοικτό και Ασφαλές Νησί» – Η υπεύθυνη στάση του δήμου και οι προτάσεις για το άνοιγμα

«Μύκονος ανοικτό και ασφαλές νησί», αυτός είναι ο στόχος της Δημοτικής αρχής, που παρά τα άδικα και άστοχα μέτρα που πρέπει να αναθεωρηθούν, επιλέγει να επικεντρωθεί σε αυτά που πρέπει, άμεσα, να γίνουν ώστε να υπάρχει επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας το αργότερο στις 26 Ιουλίου.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες Κυριακή, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ξεκαθάρισε ότι παρά τη πρόσφατη απόφαση στο νησί υπάρχουν πολλές δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες που πρέπει όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να παραμείνουν τις επόμενες ημέρες.

Επεσήμανε τη διαρκή συνεργασία, που είχε ο Δήμος από την αρχή της πανδημίας με την Πολιτεία και την επιλογή του να μην αρκεστεί στα τυπικά του καθήκοντα, αλλά να βοηθήσει με κάθε μέσο την προσπάθεια της Πολιτειας για τη θωράκιση της δημόσιας Υγείας ( πχ διαρκή ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, δωρεάν τεστ, παροχή υγειονομικού υλικού, εύρεση καταλυμάτων για ασθενείς COVID, ενθάρρυνση για το πρόγραμμα του εμβολιασμού).

Επεσήμανε ότι μέχρι και προχθές η Μύκονος αναφερόταν ως πρωταθλήτρια των εμβολιασμών, κάτι το οποίο αναδεικνύει την ωριμότητα και την υπευθυνότητα της τοπικής κοινωνίας.

Ενημέρωσε ότι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία από τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, αλλά και τα ξενοδοχεία η Μύκονος μέχρι χθες είχε πληρότητα, που έφτανε στο 90% της αντίστοιχης του Ιουλίου του 2019.

«Κάναμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά και καταφέραμε να προσελκύσουμε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλλον πέσαμε ‘’θύματα’’ της επιτυχίας μας».

Ξεκαθάρισε ότι μετά από διαβούλευση, αλλά και τις επίσημες θέσεις με εκπροσώπους φορέων υπάρχει μια συναπόφαση να στηριχτούν ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα μέτρα, που θα επιτρέψουν το άνοιγμα του νησιού σε περιβάλλον ασφάλειας.

Συγκεκριμένα:
1) Ανανέωση του GreenPass ανά 72 ώρες με CPR ή rapid test.
2)Υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.
3)Παροχή διευκολύνσεων στον ΕΟΔΥ ώστε να διαθέσει μέσα και προσωπικό, για να να πραγματοποιούνται rapid test σε καθημερινή βάση.
4) Συνεργασία με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών για την καλύτερη ενημέρωση, αλλά και την παροχή κινήτρων για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση.
5)Εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες παρεμβάσεις για τον έλεγχο των παράνομων πάρτυ.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι η ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία με την Πολιτεία και τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να ληφθούν άμεσα νέα μέτρα, που θα επιτρέψουν στον κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία να προβάλλει τη διεθνή εικόνα της χώρας και να προσφέρει τις ποιοτικές υπηρεσίες του σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.