Featured

Κρήτη: Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης μιλούν για τη μετάλλαξη Δέλτα: Ο Τσιόδρας μας εξήγησε – Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι

Ως τη μοναδική «ασπίδα» για την αντιμετώπιση της πανδημίας  του κοροναϊού και των παραλλαγών του χαρακτήρισαν τον εμβολιασμό οι τοπικοί άρχοντες της Κρήτης.

«Αυτό που προέχει είναι να ενταθούν οι ρυθμοί του εμβολιαστικού προγράμματος. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία του πληθυσμού, για το σύστημα υγείας, για τη συνέχιση των οικονομικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων στο νησί μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Λάμπρου Βαμβακά: «Οι συμπολίτες μας θα πρέπει να ξεπεράσουν όποιους ενδοιασμούς έχουν και να συνειδητοποιήσουν ότι ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο που έχουμε στη φαρέτρα μας προκειμένου να χτίσουμε ασπίδα προστασίας έναντι του κοροναϊού και των μεταλλάξεών του».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ανέφερε στα «Π» ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αρκεί οι πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Σχολιάζοντας τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στο Ηράκλειο, ο δήμαρχος τόνισε ότι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης έχουν άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία και θα αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε συνεργασία με τις υγειονομικές Αρχές για την παρότρυνση των πολιτών να εμβολιαστούν.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανέφερε ότι ο δήμος θα αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών. «Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, διότι αυτή είναι και η μόνη απάντηση για τη λύση του προβλήματος», δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης. «Τα στοιχεία που μας έδειξε ο κ. Τσιόδρας δείχνουν ότι τα εμβόλια δίνουν σχεδόν απόλυτη προστασία και θωράκιση απέναντι στον ιό. Θα πρέπει όλοι να το καταλάβουν και να πείσουν τους ανθρώπους από το περιβάλλον τους να πάρουν την απόφαση και να κάνουν το εμβόλιο», ανέφερε επίσης ο κ. Σημανδηράκης.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός. «Είμαστε ικανοποιημένοι. Στο Λασίθι έχουμε το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών στην Κρήτη», δήλωσε ο κ. Ζερβός, επισημαίνοντας ότι είναι αυτονόητο πως οι δήμαρχοι θα έχουν σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη του εμβολιασμού.

Τέλος, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ανέφερε στα «Π» ότι «όλη η ιστορία είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, καθώς το πρόβλημα με την παραλλαγή Δέλτα είναι ότι προσβάλλει τους ανεμβολίαστους». Ο ίδιος ανέφερε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τονίστηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να διορθωθούν τα προβλήματα στον εμβολιαστικό σχεδιασμό ιδιαίτερα για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών.

Τελευταία άρθρα

Ήπειρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την κακοκαιρία: Αποκλεισμένοι κάτοικοι και εκτεταμένες καταστροφές

Οι δημοτικές υπηρεσίες επιχειρούσαν αδιάκοπα μέσα στη νύχτα, αντιμετωπίζοντας τις ζημιές σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες

1 ώρα ago

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα άνοιξε τις πύλες του για φέτος

Φέτος, το κεντρικό θέμα είναι τα «Χριστούγεννα στη Χώρα του Ποτέ», με ήρωες τον Πίτερ…

2 ώρες ago

Διδυμότειχο: Απορριμματοφόρο του Δήμου κατέρρευσε στο οδόστρωμα

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Παλιούρι Διδυμοτείχου, όταν τμήμα του δρόμου υποχώρησε ξαφνικά

2 ώρες ago

Ενίσχυση του ΕΣΥ με 276 νέες μόνιμες θέσεις ιατρών – Αναλυτικά οι προσλήψεις ανά Υγειονομική Περιφέρεια

Οι θέσεις αφορούν ειδικευμένους ιατρούς που θα στελεχώσουν δομές επτά Υγειονομικών Περιφερειών, με στόχο την…

2 ώρες ago

Προσλήψεις πέντε ατόμων στο Δήμο Παλλήνης

Δείτε τις ειδικότητες

3 ώρες ago

Έργα 2 εκατ. ευρώ από το Υπ. Υποδομών στην Ήπειρο

Ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών της Ηπείρου είναι βελτίωση του οδικού…

20 ώρες ago