Featured

Περιφέρεια Νοτίου Αγαίου: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Αστυπάλαιας

Με γρήγορους ρυθμούς ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι διαδικασίες δημοπράτησης των έργων της τριετούς συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου των νησιών, που αποσκοπούν στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 15 Ιουνίου, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, ενέκρινε το 1ο Πρακτικό (ανάδειξη προσωρινού μειοδότη) της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου «Τριετής Συντήρηση Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας Π.Ν.Αι. Νήσου Αστυπάλαιας», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000,00 € . Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «ΤΕΒΑΡ ΤΕΧΝΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ».

Το έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδικού δικτύου και ειδικότερα εργασιών τεχνικής επιθεώρησης, άμεσης επέμβασης, βασικής συντήρησης καθώς και εργασιών κύριας συντήρησης, με σκοπό την υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για την συντήρηση και λειτουργία, επί χρονικού διαστήματος τριών ετών, του οδικού δικτύου της νήσου Αστυπάλαιας, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου προγράμματος παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των νησιών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και βασίζεται σε νέα φιλοσοφία με στόχο μια διοίκηση αποτελεσματική και σε διαρκή ετοιμότητα. Μέσα από διαγωνισμούς ανάδειξης αναδόχων για διάστημα τριών ετών, θα υπάρχουν συνεχώς ενεργές εργολαβίες για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των νησιών, ανά πάσα στιγμή και για όποιο πρόβλημα προκύψει. Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη, ο ανάδοχος να αναλαμβάνει και την ευθύνη τεχνικής εποπτείας του οδικού δικτύου, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν προβλήματα.

Τελευταία άρθρα

Άνω κάτω πάλι η Δημοτική Αρχή στο Ναύπλιο

Παραιτήθηκαν 3 Αντιδήμαρχοι: Παναγιωτακοπούλου, Ξύδη, Φραγκιουδάκης. Στη διαγραφή τους προχωρά ο Δήμαρχος.

7 λεπτά ago

Αυτοψία σε έργα στην Ηλεία πραγματοποίησε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Η επίσκεψη είχε και «στάση» στα Λαστέικα, όπου έχει διαμορφωθεί και αποδοθεί στους πολίτες ένας…

48 λεπτά ago

Ο Δήμος Αμοργού εγκαινιάζει τις Μονάδες Αφαλάτωσης Καταπόλων

Ενισχύεται η υδροδότηση της Αμοργού και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

2 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Μουσική εκδήλωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 52 ετών από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

2 ώρες ago

Λάζαρος Κυρίζογλου: Το κράτος να πάψει να φορτώνει το «μουτζούρη» στους Δήμους

Στην αντεπίθεση κατά των όσω ακούστηκαν για τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι δήμοι σε όλη…

2 ώρες ago

«SOS» από τους δήμους της Κέρκυρας για τα σκουπίδια

Την άμεση οικονομική στήριξη της Πολιτείας για την κάλυψη του δυσβάστακτου κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων…

3 ώρες ago