Πα. Μαρ 29th, 2024

Συνάντηση Νίκα με Αυγενάκη – Διεθνών προδιαγραφών πίστα μοτοκρός στη Μεγαλόπολη

Η προεργασία για την διαμόρφωση στη Μεγαλόπολη πίστας μοτοκρός διεθνών προδιαγραφών -εν όψει της διοργάνωσης φέτος στην αρκαδική αυτή πόλη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2021-, αναλύθηκε στην διάρκεια της περίπου δίωρης σύσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η προγραμματική σύμβαση που θα συνάψει η Περιφέρεια και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από την παραχώρηση 100 στρεμμάτων στο λιγνιτικό πεδίο της ΔΕΗ, στη Μεγαλόπολη, για την δημιουργία πίστας μοτοκρός.

Θα ακολουθήσει μελέτη και σχετικές εργασίες -στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και υπουργείου- για τη νέα πίστα που θα αναπτυχθεί στην περιοχή της υφιστάμενης από το 1994, η οποία πλέον αναβαθμίζεται σε διεθνών προδιαγραφών και με όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, προκειμένου να φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις.

“Πλέον η παραχώρηση θα γίνει όπως προβλέπεται και σε συνεργασία και με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ Κωστή Μουσουρούλη” δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η νέα αυτή πίστα “θα αποτελέσει το κέντρο του μοτοκρός στην Ελλάδα”.

Στην ίδια σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι εν όψει της διοργάνωσης του πιο πάνω αγώνα, θα υπάρξει και μία δεύτερη προγραμματική σύμβαση, στην οποία θα συμμετέχουν το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεγαλόπολης και η ΑΜΟΤΟΕ (Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας).

Σημειώνεται, τέλος, ότι μία ακόμα σύσκεψη, με συμμετοχή της Περιφέρειας και της ΑΜΟΤΟΕ, είναι προγραμματισμένη στο υπουργείο -την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιουνίου, στις 3 το μεσημέρι, υπό τον υφυπουργό Αθλητισμού- προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης που αφορά στη διοργάνωση των αγώνων.