Featured

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Με 6,9 εκ. ευρώ η κατασκευή νέου αποχετευτικού δικτύου στη βορεινή παραλιακή περιοχή της Πάτρας

Ένα ακόμη σημαντικό έργο με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την πόλη της Πάτρας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Πρόκειται για την κατασκευή των έργων συλλογής και μεταφοράς στον Βιολογικό Καθαρισμό, των λυμάτων στη Βορεινή παραλιακή περιοχή της Πάτρας, μεταξύ της θάλασσας και των οδών Αυστραλίας και Νοταρά όπου βρίσκεται ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός (ΚΑΑ) και μεταξύ της οδού Κανελλοπούλου και του χειμάρρου Μειλίχου, προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά δύο υποζώνες. Η πρώτη αντιστοιχεί στην περιοχή «Βορείως έξω Αγυιά», η οποία δεν διαθέτει καθόλου δίκτυα λυμάτων και οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις εξυπηρετούνται με βόθρους. Η δεύτερη αντιστοιχεί στην περιοχή «Εξω Αγυιά», διαθέτει σε ένα τμήμα της κατάντι της οδού Νοταρά παντορροϊκούς αγωγούς, ενώ στο παραλιακό τμήμα της δεν διαθέτει καθόλου δίκτυα λυμάτων και οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις εξυπηρετούνται με βόθρους.

Στα πλαίσια του νέου έργου κατασκευάζονται νέα δίκτυα στις περιοχές που δεν διαθέτουν καθόλου αποχέτευση λυμάτων. Στα νέα αυτά δίκτυα λυμάτων συνδέονται και εκκρέουν μέσω φρεατίων εκτροπής και τα υπάρχοντα παντορροϊκά δίκτυα. Οι νέοι συλλεκτήριοι αγωγοί λυμάτων συγκεντρώνουν τα λύματα σε δύο αντλιοστάσια, ένα για κάθε υποζώνη και από εκεί με καταθλιπτικούς αγωγούς μεταφέρονται σε κεντρικούς αποχετευτικούς αγωγούς και μέσω αυτών στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων. Η εξυπηρετούμενη περιοχή συνολικά των υποζωνών αυτών περικλείεται από τους δρόμους : Κανελλοπούλου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Μειλίχου, Νοταρά, Αυστραλίας, Κανελλοπούλου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

9 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

11 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

11 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

11 ώρες ago