Σα. Απρ 27th, 2024

Μεγάλη στιγμή για την Κάτω Αχαΐα – Νερό από το φράγμα του Πείρου

Η στρόφιγγα γύρισε και η Κάτω Αχαΐα, τα Νιφορέϊκα και μαζί η δημοτική ενότητα Δύμης υδρεύονται πλέον από τα νερά του φράγματος Πείρου.

Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς βρέθηκαν σήμερα στο συγκρότημα του Υδατόπυργου και της καινούργιας δεξαμενής στην Κάτω Αχαΐα και προχώρησαν από κοινού στη συμβολική έναρξη της υδροδότησης από τα νερά του φράγματος. «Είναι πάντα ευχάριστο οι πολιτικοί του τόπου να συνδέουν την παρουσία τους με πράξεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και συνέχισε: «σε πολλές περιπτώσεις άλλοι προχωρούν στις μελέτες των έργων, άλλοι στη χρηματοδότηση και την υλοποίησή τους και άλλοι στην έναρξη λειτουργίας τους. Έχει σημασία μέσα σε αυτήν την αλληλουχία να βάζουμε όλοι το λιθαράκι μας. Είμαστε εδώ και για την επόμενη φάση με χρηματοδότηση ύψους 16.000.000 ευρώ προκειμένου να υδρευτεί σχεδόν ολόκληρος ο δήμος από τα νερά του φράγματος».

«Δεν είναι η πλήρης λύση και για όλο το Δήμο, είναι όμως η αρχή της λύσης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Συνδέσαμε σήμερα την Κάτω Αχαΐα, τα Νιφορέϊκα και την ενότητα Δύμης με τα νερά από το φράγμα Πείρου- Παραπείρου.

Προηγουμένως έχει ολοκληρωθεί η ύδρευση από το φράγμα για την ενότητα Ωλενίας. Η επόμενη φάση προβλέπει να πάμε τα νερά του φράγματος στη Μόβρη καθώς και στο βόρειο τμήμα του Λαρισού, δηλαδή στο Λάππα, στο Μετόχι, στο Βουπράσιο και στην Απιδεώνα, ζητήματα για τα οποία συνεργαζόμαστε στενά με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε ο Σπύρος Μυλωνάς και κατέληξε: «Θέλουμε να αφήσουμε για πάντα πίσω μας τις διακοπές της ύδρευσης, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, μια απαράδεκτη κατάσταση που χαρακτήριζε το Δήμο μας και ταλαιπωρούσε τους συνδημότες. Η σύνδεσή μας με τα νερά του φράγματος διασφαλίζει νερό άφθονο σε ποσότητα και άριστο σε ποιότητα. Χωρίς υπερβολή, μπορώ να πω ότι σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την ύδρευση του Δήμου μας».