Πε. Μαρ 28th, 2024

Ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός των κατοίκων στο νησί του Πόρου

Ολοκληρώθηκαν την Μ. Τρίτη 27.4.2021 οι μαζικοί εμβολιασμοί 1ης δόσης του εμβολίου της Pfizer των πολιτών που υπέβαλαν αίτηση στον Δήμο Πόρου, στο πλαίσιο του γενικού εμβολιασμού των ενηλίκων κατοίκων του Δήμου. Οι πολίτες που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου μέσω της διαδικασίας που συντόνισε ο Δήμος από τα τέλη Μαρτίου είναι συνολικά 2.447 και, συνεκτιμώντας ότι πολλοί επιπλέον κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και της άυλης συνταγογράφησης, προκύπτει ότι οι εμβολιασμένοι κάτοικοι του Πόρου με την 1η δόση του εμβολίου ξεπερνούν μέχρι σήμερα τους 2.700 και ποσοστιαία το 65% του πληθυσμού (απογραφή 2011: 3.993).

 

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της διαδικασίας, ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον γιατρό του Ε.Ο.Δ.Υ. Σταμάτη Βελώνια, τις εθελόντριες νοσηλεύτριες Ανδριανή Αϊβαλιώτη, Θεώνη Μπερέτσου, Έλλη Παλαιστίδου και Εβίτα Ποντίκα, τους εθελοντές φαρμακοποιούς Δημήτρη Ροΐδη και Βάσω Τυχοπούλου, τον εθελοντή γιατρό Θωμά Τέλιο, το προσωπικό του Π.Π.Ιατρείου Πόρου, τους αρμόδιους αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τους χορηγούς 7brothers, Ρότα, Άσπρο Γάτο, Ανδρέα Χ. Καΐκα και Μαρία Ζεντέλη.

 

Από πλευράς Δήμου, η επιτυχία της διαδικασίας οφείλεται πρωτίστως στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Χριστίνα Ροή, στους συνεργάτες Δημάρχου και εθελοντές Κατερίνα Ανδρεάδη, Μανώλη Μωυσιάδη και Κατερίνα Ρεϊζη, στον Γενικό Γραμματέα Μάνο Στεφανίδη και στο προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίοι επί 25 μέρες εργάστηκαν νυχθημερόν συντονίζοντας κάθε πτυχή της διαδικασίας.

 

Τέλος, κατόπιν συνεννόησης με την Γεν. Γραμμ. Πολ. Προστασίας, ανακοινώνεται ότι οι κάτοικοι του Δήμου που δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν μια τελευταία δυνατότητα να υποβάλουν σχετική αίτηση στον Δήμο μέχρι τις 7.5.2021 και να εμβολιαστούν έως τα τέλη Μαΐου. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας που βρίσκεται αναρτημένη στο poros.gr.