Πα. Μαρ 29th, 2024

Γνωστοί επιχειρηματίες και αθλητές με ποδήλατα στο κέντρο της Αθήνας προσφέρουν βοήθεια σε αστέγους

Μία ομάδα ανθρώπων αποτελούμενη από γνωστούς επιχειρηματίες και αθλητές ανέβηκαν σε ποδήλατα κρεμώντας μία σακούλα με τρόφιμα, μάσκες, αντισηπτικά και άρχισαν να διασχίζουν το κέντρο της Αθήνας με σκοπό να προσφέρουν προϊόντα πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που δεν έχουν στέγη. O ολυμπιονίκης του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης, ο αθλητής υπεραποστάσεων σε ακραίες συνθήκες Μάριος Γιαννάκου, ο πρώτος υποψήφιος Έλληνας ιδιώτης αστροναύτης Αύγουστος Πανταζίδης, ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος που το τελευταίο διάστημα δίνει έντονο στίγμα βοηθώντας εμπράκτως ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη, η Νάνσυ Μαρκοπούλου και η Μαρία Τσακίρη, καθώς και ο επιχειρηματίας και αθλητής Κώστας Αναγνωστόπουλος έδωσαν ραντεβού σε κεντρικά σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, φωνάζοντας «ποδηλατώ και προσφέρω» και παρέχοντας συνολικά 10.000 είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους και δομές αστέγων στις δύο πόλεις.

«Μαζευτήκαμε εδώ μια φιλική ομάδα ανθρώπων που έχουμε κοινές ανησυχίες να μπορέσουμε κι εμείς με το έργο μας να βοηθήσουμε την κατάσταση αυτή των αστέγων. Πριν λίγο καιρό είχαμε πάει μαζί με τον Μάριο Γιαννάκου στην Ελασσόνα και κάναμε κάποιες δωρεές στους σεισμόπληκτους και τώρα βρισκόμαστε εδώ πέρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να βγούμε στους δρόμους, στα στενά της Αθήνας και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, να ακούσουμε τις ανάγκες τους και να τους προσφέρουμε προϊόντα ή ό,τι παραπάνω μπορούμε», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος, ενώ προσθέτει ότι ουσιαστικά προσπαθούν τους να δώσουν χαρά «ότι κάποιος ασχολείται και με αυτούς τους ανθρώπους που το 2021 είναι ακόμα στον δρόμο».

«Είναι υποχρέωσή μας, δεν είναι κάποια δράση που μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από χαμόγελα και χαρά και είναι καθαρά από ιδιώτες και από κάποιες επιχειρήσεις, που γυρνάνε να κοιτάξουν τον συνάνθρωπό τους όπως θεωρώ ότι θα έπρεπε να το κάνουν όλοι. Με τα ποδήλατα, στα στενά, όπου βρούμε ανάγκη, θα είμαστε εκεί να δώσουμε το χέρι μας», τονίζει ο κ. Φιντιρίκος.

Κατηφορίζοντας τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η ομάδα έφτασε κοντά στον σταθμό του Θησείου και σταματάει στο πάρκο που βρίσκεται παράλληλα με τις γραμμές του τρένου. «Καλησπέρα σας. Ήρθαμε να σας αφήσουμε μία τσάντα με τρόφιμα και προϊόντας πρώτης ανάγκης», λένε η κ. Τσακίρη και ο κ. Γιαννάκου, τοποθετώντας τις χάρτινες σακούλες δίπλα από τις κουβέρτες των ανθρώπων που βρίσκονται πάνω στο πεζοδρόμιο. Η ομάδα ανεβαίνει και πάλι στα ποδήλατα και συνεχίζει για την Πλάκα και το Μεταξουργείο, πραγματοποιώντας στάσεις όπου εντοπίζουν ανθρώπους δίχως στέγη και παίρνοντας ως απάντηση ένα «ευχαριστώ» και πολλά χαμόγελα.

«Με την υποστήριξη της Μασούτης, Ballistic bikes και της Tsakiris Family μοιράζουμε 10.000 προϊόντα στους άστεγους της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας με σκοπό να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για τις ημέρες του Πάσχα. Ήταν μία πρωτοβουλία των ανθρώπων και φίλων μας, όπου ο καθένας, αξιοποιώντας τις δικές του γνωριμίες, κάναμε το βήμα για να ολοκληρώσουμε αυτό το εγχείρημα. Εν έτει 2021, αν σκεφτούμε, είναι πραγματικά απίστευτο οι άνθρωποι να μένουν στον δρόμο, επομένως θεωρώ υποχρέωση κι αναγκαία μια τέτοια δράση από όλους μας, για να σταθούμε στους ανθρώπους που το έχουν πιο πολύ ανάγκη», αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αθλητής υπεραποστάσεων σε ακραίες συνθήκες, Μάριος Γιαννάκου.