Στην Αθήνα για το «Ράλλυ Ακρόπολις» ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Στην Αθήνα θα βρεθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα, όπου στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) θα γίνουν ανακοινώσεις για το “Ράλλυ Ακρόπολις”, το οποίο διεκδικεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την Κορινθία, όπου θα έχει συναντήσεις σχετικά με τις παρεμβάσεις στο Κανάλι και την περιοχή του Ισθμού και ακολούθως, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας θα υπογράψει συμβάσεις έργων.

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η υποβολή πρότασης για τη φιλοξενία του Ράλι Ακρόπολις στην Πελοπόννησο, με βάση την πόλη του Λουτρακίου

Στον κ. Αυγενάκη κατατέθηκε ολοκληρωμένη μελέτη – φάκελος υποψηφιότητας για τη φιλοξενία και διεξαγωγή του κορυφαίου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), που θα φιλοξενήσει η χώρα μας από 9-12 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη πρόταση κατατέθηκε χτες και από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με βάση την πόλη της Λαμίας.

Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν πως η Πελοπόννησος και το Λουτράκι διαθέτουν το δυναμικό και την τεχνογνωσία για τη φιλοξενία του αγώνα.

Ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε για τη σημαντική δουλειά και την προετοιμασία στην οποία έχουν προβεί και επισήμανε ότι η περιοχή γνωρίζει καλά από τη διοργάνωση του «Ράλι των Θεών», καθώς έχει ήδη την εμπειρία από παλαιότερα χρόνια.