Πε. Απρ 18th, 2024

Στον Καραμανλή ο δήμαρχος Μεσολογγίου για ζητήματα Υποδομών

Γόνιμη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή είχε την περασμένη Πέμπτη ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αιτωλ/νίας Κώστα Καραγκούνη έθεσε για ακόμη μια φορά τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και χρήζουν άμεσων ενεργειών. Τέτοια είναι τα αντιπλημμυρικά της Ιόνιας Οδού, ο κόμβος στη θέση «Χαλαζιά», η αντιπλημμυρική θωράκιση του Αιτωλικού καθώς και η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Οινιαδών και η σύνδεσή του με τον βιολογικό του Αιτωλικού.

Από πλευράς του Υπουργού επεδείχθη κατανόηση και τονίστηκε ότι προωθείται το μεγάλο έργο των αντιπλημμυρικών της Ιόνιας προϋπολογισμού 32 εκ. € για την περιοχή μας, που είναι σε πολύ καλό δρόμο. Για τον κόμβο στην θέση «Χαλαζιά» κατατέθηκαν όλα τα επιχειρήματα και τα δεδομένα για την άρση της απομόνωσης της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου και το θέμα εξετάζεται θετικά.

Τέλος, αποφασίστηκε η άμεση εκπόνηση μελετών ώστε όλα να είναι έτοιμα για να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα και τα θέματα του Αιτωλικού που αντιμετωπίζονται πλέον με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε η πόλη να πάψει πλέον να απειλείται κάθε φορά που έχει έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά. «Είχαμε μια ακόμη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών. Δόθηκαν απαντήσεις και μεταφέρω την θετική εξέλιξη για τα αντιπλημμυρικά της Ιόνιας Οδού που είχαμε θέσει από την πρώτη μέρα της θητείας μας, αλλά και κατά την συνάντηση του Οκτωβρίου 2019 με τον Υπουργό. Θέλω να ελπίζω ότι και τα υπόλοιπα θέματα θα προχωρήσουν και θα πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Κώστα Καραγκούνη που στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας”.