Featured

Νέα Σμύρνη: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων μετά τις συγκεντρώσεις – Η ανακοίνωση του δήμου

Ραγδαία είναι η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου. Πιο συγκεκριμένα την ώρα που τα κρούσματα την προηγούμενη Δευτέρα ήταν 138 (39 νοσηλευόμενοι και 99 σε καραντίνα) σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 176 (45 νοσηλευόμενοι και 131 σε καραντίνα).

«Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας: να μην συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος δεν κάνει λόγο για τις συγκεντρώσεις στην πλατεία, ούτε για τις πορείες που ακολούθησαν με αφορμή την κακοποίηση πολίτη από αστυνομικά όργανα.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι πορείες και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, έφεραν πολύ κοντά τους πολίτες, σε συνθήκες ακραίου συνωστισμού που είναι ό,τι «καλύτερο» για τη μετάδοση του κορωνοϊού. Μάλιστα στις φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο από τις ημέρες εκείνες φαίνονται πολλοί από τους συγκεντρωμένους να μην φορούν ή να φορούν λάθος τις μάσκες.

Τέλος το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις ημέρες εκείνες του ακραίου συνωστισμού έως και σήμερα, δικαιολογεί τη χρονική εκείνη περίοδο που οι ειδικοί λένε ότι χρειάζεται ο ιός για να επωαστεί και να εκδηλωθεί η νόσος.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του δήμου Νέας Σμύρνης:

«Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη Δευτέρα και σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα κρούσματα στην πόλη μας ανέρχονταν σε 138, από τα οποία τα 39 νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο και τα 99 κατ’ οίκον. Σήμερα, η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία αναφέρει 176 κρούσματα από τα οποία τα 45 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και τα 131 κατ’ οίκον. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας: να μην συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα».

Τελευταία άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Ποδηλάτου» του Πειραιά

Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…

3 ώρες ago

Συμπαραστάτης στο έργο του 4amea η Νίκαια

Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…

3 ώρες ago

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

5 ώρες ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

6 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

6 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

6 ώρες ago