Πε. Απρ 18th, 2024

Το αργυρό βραβείο για τα «Open Mall» απέσπασε ο δήμος Ιωαννιτών

Αργυρό βραβείο απέσπασαν ο δήμος Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Best City Awards 2020» στην κατηγορία «Open Mall, ανοικτά κέντρα εμπορίου τοπικών κοινοτήτων» για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου.

Το έργο αφορά ένα σύνολο αλληλένδετων παρεμβάσεων στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης και η επιτυχής υλοποίησή του απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια και πολυμερή συνεργασία.
Για το σκοπό αυτό ο δήμος Ιωαννιτών βρίσκεται σε άριστη συνεργασία και με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και με τις ωφελούμενες επιχειρήσεις.

Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει με την ανάδειξη αναδόχου για το Υποέργο 1: «Αναβάθμιση δικτύου εμπορικών οδών στο Ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων», ενώ σε στάδιο υλοποίησης βρίσκονται και τα άλλα Υποέργα, σύμφωνα με τον χρονοπρογραμματισμό που έχει εγκριθεί. Το σύνολο του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι: 1.801.370,66€ και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ: «Η δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου», στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο της πόλης είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάδειξη της ιστορικότητας και του πολιτιστικού πλούτου του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων».

Tα Best City Awards 2020 που διοργάνωσε η «Boussias», υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 4η χρονιά επιβραβεύουν την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις Ελληνικές πόλεις, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.