Πε. Απρ 18th, 2024

Ο Γιάννης Μώραλης τίμησε τη μνήμη των 21 θυμάτων της «Θύρας 7»

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τιμώντας τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων θυμάτων της Θύρας 7, που βρήκαν τραγικό θάνατο πριν από σαράντα χρόνια, μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ, κατέθεσε σήμερα μαζί με τον γιο του, Πέτρο, στεφάνι στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά, στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7.

Η κατάθεση στεφάνου πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κόσμου και με την τήρηση όλων των περιοριστικών μέτρων που ορίζει ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες αρχές κατά της διασποράς του Covid-19.

«Ημέρα μνήμης για όλη τη χώρα»

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε: «Σαράντα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και νέα παιδιά, χάθηκαν στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 του Σταδίου Καραϊσκάκη. Σαράντα χρόνια μετά και τα πρόσωπα όλων τους παραμένουν ολοζώντανα στην ψυχή και την καρδιά μας. Φέτος τιμούμε τη μνήμη τους, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας, όμως τα παιδιά αυτά είναι πάντα μαζί μας, σε κάθε αγώνα, σε κάθε χαρά και σε κάθε λύπη της ομάδας μας.

» Η 8η Φεβρουαρίου είναι μια ημέρα μνήμης για την πόλη του Πειραιά, αλλά και για όλη τη χώρα. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του, ξέρει να θυμάται, ξέρει να τιμά και θα το πράττει και τα επόμενα χρόνια. Έχουμε χρέος, όλος ο αθλητικός κόσμος, να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανένα γήπεδο, σε καμία ομάδα».