Με κατεπείγον αίτημα προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ζητά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας του Δήμου Πάτμου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, αντιδρώντας άμεσα στο σχετικό αίτημα του Δήμου Πάτμου.
Συγκεκριμένα, στο κατεπείγον έγγραφο του Περιφερειάρχη προς τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου αναφέρεται ότι, κατά την 1η Φεβρουαρίου 2021, εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που έπληξαν τον Δήμο Πάτμου. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταπτώσεις πρανών, ολισθήσεις γαιών, υποσκαφές τοίχων αντιστήριξης καθώς και εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές στο οδικό δίκτυο της νήσου Πάτμου αλλά και καταστροφές σε οικισμούς του Δήμου σε διάφορες θέσεις.
Επειδή, όπως επισημαίνεται στο αίτημα του Περιφερειάρχη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, αλλά και λόγω και των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ολόκληρου του Δήμου Πάτμου της Π.Ε. Καλύμνου κρίνεται επιβεβλημένη.
Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…
Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.
Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.
Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…