Featured

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Κτιριακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Μήλου ύψους 1,1 εκατ.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που στόχο έχουν την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης που δίνουν οι ευρωπαϊκοί πόροι, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση τροποποίησης της Πράξης  “Αναβάθμιση και Στατική Ενίσχυση κτιρίων του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Μήλου”.

Η τροποποίηση συνίσταται στην αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού του έργου, από 791.788,00 ευρώ σε 1.102.988,00 ευρώ, με σκοπό την προσθήκη υποέργου, με αντίστοιχη επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος για την αποπεράτωσή του, στις 31/12/2022.

Το έργο αφορά στη στατική ενίσχυση και εργασίες αναβάθμισης στο συγκρότημα οκτώ συνολικά κτιρίων που βρίσκεται στην περιοχή Πλάκα, όπου στεγάζονται το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Μήλου. Στόχος του είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα ασφάλειας και λειτουργικότητας του σχολείου και να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητά του σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 931.884,06 ευρώ. Οι λοιπές δαπάνες που αφορούν εργασίες συντήρησης του σχολικού συγκροτήματος, θα καλυφθούν από ίδιους πόρους του Δήμου Μήλου, καθώς είναι μη επιλέξιμες για συγχρηματοδότηση.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, το έργο “Αναβάθμιση και Στατική Ενίσχυση κτιρίων του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Μήλου”, έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Τελευταία άρθρα

Αλλάζει το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο

Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…

2 ώρες ago

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η Π. Δυτικής Μακεδονίας

Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…

3 ώρες ago

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα το λιμάνι της Μυτιλήνης

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…

3 ώρες ago

«Ψαρεύουν» θύματα προσποιούμενοι δήμαρχο

Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…

3 ώρες ago

Στη Νέα Υόρκη η δήμαρχος Λήμνου

Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…

5 ώρες ago

Βράβευση δύο νεαρών αθλητριών της Νίκαιας

Δύο νεαρές αθλήτριες, για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους στον απαιτητικό στίβο των μαχητικών…

5 ώρες ago