Τρ. Μαρ 19th, 2024

Tηλεδιάσκεψη για την ενίσχυση της διαφάνειας στην αυτοδιοίκηση, με πρωτοβουλία Πατούλη

Η διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας στη λειτουργία και των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με τη συμμετοχή του υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, του πρόεδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ) Γ. Καταπόδη, του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ι. Χαλκιά, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ι. Σελίμη και δημάρχων της Αττικής.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης τόνισε πως οι Ανεξάρτητες Αρχές, μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών τους αποτελούν έναν ισχυρό σύμμαχο για την αυτοδιοίκηση στην προσπάθειά της να λειτουργεί με νομιμότητα και διαφάνεια. «Τόσο με το υπ. Δικαιοσύνης και προσωπικά με τον υπουργό κ. Τσιάρα, όσο και με τις Ανεξάρτητες Αρχές έχουμε οικοδομήσει μία γόνιμη συνεργασία, προκειμένου συνεχώς να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά και να ισχυροποιούμε τις δικλείδες ασφαλείας που μας επιτρέπουν να λειτουργούμε σε καθεστώς πλήρους νομιμότητας, το οποίο είναι και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας», ανέφερε.

Ο υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας επισήμανε πως στόχος είναι να προσαρμόζεται η όποια νομολογία σε περίπτωση που απαιτείται, με στόχο να διευκολύνεται το έργο της αυτοδιοίκησης. «Κοινός μας στόχος με την αυτοδιοίκηση είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και προς αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε συνοδοιπόροι», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Γ. Καταπόδης υπογράμμισε πως θα είναι συνεχώς στο πλευρό της αυτοδιοίκησης, παρέχοντας υποστήριξη και ενημέρωση με στόχο να αρθούν διαχρονικές παθογένειες.

Στο ίδιο κλίμα και ο Ι. Χαλκιάς τόνισε πως το Νομικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να στηρίζει εποικοδομητικά το έργο δήμων και περιφερειών, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η έννοια του κράτους δικαίου.