Πε. Απρ 25th, 2024

Έντονες οι αντιδράσεις των παρατάξεων στον Δήμο Πεντέλης για την δημιουργία ΣΜΑ στο κοιμητήριο Μελισσίων

Με επιστολή τους στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης Λουκά Μακρή 17 δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας ζητάνε την άμεση σύγκλιση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίουπροβάλλοντας τον λόγο ότι μέσα από την τροπολογία που ψηφίστηκε στην βουλή, εγκρίνεται δια νόμου η λειτουργία προσωρινού (3ετούς διάρκειας) Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο του Κοιμητηρίου Μελισσίων. Συγχρόνως δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην αυριανή 27η, της 8ης Δεκεμβρίου 2020,  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιστολή:

Μελίσσια 07/12/2020

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού

Συμβουλίου Πεντέλης κ. Λ.Μακρή

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Πεντέλης κα Δ.Κεχαγιά

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την αιφνιδιαστική, εν κρυπτώ και παραβύστω, σε πλήρη άγνοια του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων και του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, κατάθεση της εκπρόθεσμης τροπολογίας 625/66 03/12/2020 στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», και ψήφισή της από τη Βουλή των Ελλήνων, ζητούμε την άμεση σύγκλιση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου διότι :

Μέσω της ανωτέρω ψηφισθείσας τροπολογίας εγκρίνεται δια νόμου η λειτουργία προσωρινού (3ετούς διάρκειας) Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο περιβάλλοντα χώρο του Κοιμητηρίου Μελισσίων.

Το Συμβούλιο να συγκληθεί μέσω τηλεδιάσκεψης με αναμετάδοση μέσω του facebook του Δήμου για ενημέρωση των πολιτών.

Θέμα ημερήσιας διάταξης «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την λειτουργία ή μη Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον περιβάλλοντα χώρο του νεκροταφείου Μελισσίων, μετά την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι λόγω του κατεπείγοντος και ύψιστης σημασίας του ανωτέρω θέματος, το Έκτακτο Συμβούλιο πρέπει να προηγηθεί παντός άλλου.

Ως εκ τούτο δεν θα μετάσχουμε στην αυριανή 27η της 8ης Δεκεμβρίου 2020  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος προτείνουμε οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. να γίνονται όπως και αυτές δια ζώσης τουλάχιστον με έναρξη 18:00.

Πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι εργάζονται !!!!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

  1. Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης
  2. Κολιός Μιχαήλ
  3. Τζεβελέκας Γεώργιος
  4. Μουαμελετζής Γεώργιος
  5. Μωραίτης Κωνσταντίνος
  6. Ζώης Ιωάννης
  7. Βιλιώτης Ηλίας
  8. Τόλιος Νικόλαος
  9. Βορέας Γεώργιος
  10. Μούστρης Παναγιώτης
  11. Φειδοπιάστης Αντώνιος
  12. Κωνσταντάς Σπύρος
  13. Κοντουλάκος Ελευθέριος
  14. Μαντέλη Θέκλα
  15. Γκρέτσα Ελένη
  16. Κατσικογιάννης Γεώργιος
  17. Μπούρας Βασίλειος

Επίσης όμως και ο αντιδήμαρχος του δήμου Πεντέλης και επικεφαλής δημοτικής παράταξης που συνεργάζεται με τη σημερινή διοίκηση, Άγγελος Παλαιοδήμος, δημοσιοποιεί, προφανώς, την αντίθεσή του με την απόφαση του υπουργείου.

Με κείμενό του ζητάει από την δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά και τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Μελισσίων να συγκαλέσουν το δημοτικό και κοινοτικό συμβούλιο αντίστοιχα, προκειμένου να γίνει “ενημέρωση – συζήτηση διαβούλευση και έκφραση γνώμης για ένα ουσιώδες θέμα που αγγίζει και τον τελευταίο κάτοικο της πόλης μας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Παλαιοδήμου:

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης και του Κοινοτικού Συμβουλίου Μελισσίων

Για ακόμα μια φορά η κεντρική εξουσία παίρνει αιφνιδιαστικές αποφάσεις που καταργούν την έννοια του αυτοδιοίκητου ενός Δήμου. Με τροπολογία (625/66 03-12-2020 – https://tinyurl.com/tropologia-sma ) που πέρασε την τελευταία στιγμή μέσα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο “Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας” εγκρίθηκε η θέση προσωρινής λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) σε εδαφικό τμήμα εντός της ευρύτερης έκτασης του κοιμητηρίου Μελισσίων επιφάνειας 10.441,54 τ.μ.

Είναι απορίας άξιο το πως η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε στη Βουλή χωρίς να ζητηθεί σχετική γνωμοδοτική απόφαση τόσο από το Κοινοτικό Συμβούλιο Δ.Κ. Μελισσίων όσο και  από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πεντέλης και μη λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται εντός της Α’ Ζώνης Προστασίας Ρέματος Πεντέλης Χαλανδρίου (ΦΕΚ 659/Δ/95) και εντός της ευρύτερης έκτασης του Κοιμητηρίου Μελισσίων προσβάλλοντας με αυτό τον τρόπο το δημόσιο-θρησκευτικό αίσθημα.

Καλώ τη Δήμαρχο Πεντέλης και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Μελισσίων να συγκαλέσουν εκτάκτως συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης και του Κοινοτικού Συμβουλίου Μελισσίων για ενημέρωση – συζήτηση διαβούλευση και έκφραση γνώμης για ένα ουσιώδες θέμα που αγγίζει και τον τελευταίο κάτοικο της πόλης μας.