Featured

Ηράκλειο: Μειώσεις στα τέλη κοινοχρήστων χώρων και μέτρα στήριξης των δημοτών εισηγείται ο Λαμπρινός

Την μείωση στα τέλη των κοινοχρήστων χώρων κατά 50% για το 2021 (σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν την 1/1/2020) στις επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο του Ηρακλείου, πρόκειται να φέρει προς ψήφιση η Δημοτική Αρχή, στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την σχετική εντολή του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Η πρόταση, η οποία θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή και εν συνεχεία στο Δ.Σ. , προβλέπει επίσης την μείωση κατά 30% στα τέλη κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων εντός τειχών αλλά εκτός κέντρου και κατά 20% στις περιαστικές περιοχές καθώς και στα περίπτερα.

Πρόκειται για συνέχιση της πολιτικής στήριξης των επαγγελματιών της εστίασης, οι οποίοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα κατά της διασποράς του COVID – 19 και ειδικά από τα δυο lockdown. Παράλληλα, εξετάζεται η δυνατότητα ο Δήμος Ηρακλείου να προχωρήσει στην πλήρη απαλλαγή των εν λόγω επιχειρήσεων από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων για το 2020.

Επίσης, κατ΄αντιστοιχία όσων ίσχυσαν στην πρώτη καραντίνα, τηρουμένων των νομίμων, θα προταθεί:

– Η απαλλαγή από την καταβολή ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών (Τέλη Καθαριότητας & Φωτισμού και Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων) όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων για την περίοδο που ανέστειλαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους εξαιτίας των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού,

– Η αναστολή, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις πάσης φύσεως οφειλών προς το Δήμο, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, για όσο ισχύουν τα μέτρα αποτροπής για τη διασπορά του κορωνοϊού.

– Να μην προχωρήσει καμιά διαδικασία δέσμευσης ΑΦΜ και μη έκδοσης Δημοτικής Ενημερότητας για το τρέχον έτος.

– Η απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων σχολικών κυλικείων

– Η απαλλαγή καταβολής της οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου κατά το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί. Το ίδιο θα ισχύσει και με τα δίδακτρα στα Δημοτικά Ωδεία.

– Να μην διακοπεί η υδροδότηση και να μην αφαιρεθούν υδρόμετρα από καταναλωτές σε όλη την περίοδο των μέτρων περιορισμού.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η πρωτοφανής κρίση, είμαστε, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, εμπράκτως και με τρόπο ουσιαστικό δίπλα στους δημότες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται. Λαμβάνουμε διαρκώς μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί.

Όλοι μαζί θα κρατήσουμε το Ηράκλειο όρθιο, ώστε όταν ολοκληρωθεί η πανδημία, να μπορέσουμε να φτιάξουμε ξανά την καθημερινότητά μας, ακόμα καλύτερη από πριν».

Τελευταία άρθρα

Ήπειρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την κακοκαιρία: Αποκλεισμένοι κάτοικοι και εκτεταμένες καταστροφές

Οι δημοτικές υπηρεσίες επιχειρούσαν αδιάκοπα μέσα στη νύχτα, αντιμετωπίζοντας τις ζημιές σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες

1 ώρα ago

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα άνοιξε τις πύλες του για φέτος

Φέτος, το κεντρικό θέμα είναι τα «Χριστούγεννα στη Χώρα του Ποτέ», με ήρωες τον Πίτερ…

2 ώρες ago

Διδυμότειχο: Απορριμματοφόρο του Δήμου κατέρρευσε στο οδόστρωμα

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Παλιούρι Διδυμοτείχου, όταν τμήμα του δρόμου υποχώρησε ξαφνικά

2 ώρες ago

Ενίσχυση του ΕΣΥ με 276 νέες μόνιμες θέσεις ιατρών – Αναλυτικά οι προσλήψεις ανά Υγειονομική Περιφέρεια

Οι θέσεις αφορούν ειδικευμένους ιατρούς που θα στελεχώσουν δομές επτά Υγειονομικών Περιφερειών, με στόχο την…

2 ώρες ago

Προσλήψεις πέντε ατόμων στο Δήμο Παλλήνης

Δείτε τις ειδικότητες

3 ώρες ago

Έργα 2 εκατ. ευρώ από το Υπ. Υποδομών στην Ήπειρο

Ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών της Ηπείρου είναι βελτίωση του οδικού…

20 ώρες ago