Featured

Με νέο καινοτόμο εξοπλισμό ενισχύεται ο τομέας καθαριότητας του δήμου Πειραιά

Με νέο καινοτόμο εξοπλισμό ενισχύεται ο τομέας Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του νευραλγικού αυτού τομέα. Συγκεκριμένα ο Δήμος Πειραιά, προμηθεύτηκε τρείς νέες μικρές αυτοκινούμενες σκούπες πεζού χειριστή, οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, καθώς είναι εύκολες στη διαχείριση, με μηδενικούς ρύπους, αθόρυβη λειτουργία, και με δυνατότητα κίνησης στα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε, ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να επενδύει στην αναβάθμιση του στόλου και της υλικοτεχνικής υποδομής της υπηρεσίας Καθαριότητας, προκειμένου να γίνεται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά η αποκομιδή των απορριμμάτων. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης υπογράμμισε: «Τα νέα σάρωθρα, τα οποία χρησιμοποιούν ήδη οι οδοκαθαριστές σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια και άλλους κοινόχρηστους χώρους, είναι εξαιρετικά αποδοτικά, συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη.

Επενδύουμε σε σύγχρονες μεθόδους για την καθαριότητα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό για να είναι πιο αποδοτική η δουλειά τους. Η προσπάθειά μας για έναν πιο καθαρό Πειραιά στο κέντρο και στις γειτονιές συνεχίζεται καθημερινά».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου μας εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο καινοτόμο εξοπλισμό, όπως είναι οι τρεις ηλεκτρικές αυτοκινούμενες σκούπες πεζού χειριστή. Η ηλεκτρική, αυτοκινούμενη σκούπα έχει κάδο χωρητικότητας 240 λίτρων, ταχύτητα έως 6χλμ/ώρα – που καθορίζεται από τον χειριστή – και δυνατότητα κίνησης στα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα. Η χρήση τους βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, καθώς ο καθαρισμός των δημόσιων χώρων γίνεται ασφαλέστερος, ευκολότερος, ταχύτερος και αποτελεσματικότερος, ενισχύοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τον οδοκαθαρισμό. Δεν έχει αλλάξει μόνο ο τρόπος που καθαρίζουμε την πόλη, έχει αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί η υπηρεσία μας. Από την ανανέωση και την ενίσχυση του εξοπλισμού μας μέχρι την καθημερινή παρουσία του δήμου μας, σε όλη την πόλη»!

Τελευταία άρθρα

Κεραυνοί ΒΒΒ για την αφαίρεση των Υπηρεσιών Δόμησης από τους Δήμους

Ως απαράδεκτη μεθόδευση χαρακτηρίζει ο δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, την αφαίρεση των Υπηρεσιών Δόμησης από…

2 ώρες ago

3,7 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ στο Γ.Ν. Σερρών από την ΠΚΜ

Τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και την αναβάθμιση των υποδομών του γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Σερρών, με…

2 ώρες ago

Αναβαθμίζει το δίκτυο φωτεινής σηματοδότησης η Π.Δ. Ελλάδας

Το δίκτυο φωτεινής σηματοδότησης αναβαθμίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση τη οδικής…

3 ώρες ago

7η Σκυταλοδρομία Κολύμβησης «Βασίλης Τοκάκης» στον Πειραιά

Για 7η  συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το Σάββατο, 6 Ιουνίου στον Πειραιά, η σκυταλοδρομία κολύμβησης «Βασίλης…

3 ώρες ago

Επιστολή- διαμαρτυρία Δημ. Κουρέτα στον ΥΠΑΑΤ

Την άρση των αυστηρών μέτρων για την αποτροπή των ζωονόσων, δεδομένου ότι τα τελευταία στοιχεία,…

3 ώρες ago