Πε. Μαρ 28th, 2024

Επικαιροποίηση των 100 δόσεων ζητεί ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης

Την επικαιροποίηση των 100 δόσεων προτείνει ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης με αφορμή τις αντικειμενικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία και την οικονομία.

Μιλώντας στον Γιώργο Λαιμό και την εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» σημείωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό δίνοντας μια ευκαιρία σε εκείνους που έγιναν ασυνεπείς λόγω της πανδημίας.

Ερωτώμενος για τις συνέπειες του κοροναϊού στα οικονομικά του δήμου εξήγησε πως τα έσοδα προκύπτουν από τους πολίτες. «Σήμερα υπάρχει υστέρηση εσόδων οπότε υπάρχει αντικειμενική αδυναμία των όποιων οφειλών προς τους δήμους» είπε συμπληρώνοντας: «να επικαιροποιήσουμε και πάλι τις δόσεις για να διευκολύνουμε τους πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Υπογράμμισε πως η αυτοδιοίκηση δεν έχει εμπλοκή στην διαχείριση του κοροναϊού αλλά περιορίζεται σε ενημερωτικό κυρίως ρόλο. «Χρειάζεται νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Και κάποιοι να μην καπηλεύονται τέτοιου είδους ζητήματα για μικροπολιτικά παιχνίδια» τόνισε σημειώνοντας πως «κάποιοι έχουν στόχο να πλήξουν την εικόνα μιας δημοτικής αρχής. Η ουσία είναι πως θα ξεπεράσουμε αυτό το οποίο είναι πρωτόγνωρο και απασχολεί την βιωσιμότητά μας.»

Αναφερόμενος στο έργο της Δημοτικής Αρχής αναγνώρισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, δευτερευόντος λόγω κορωνοϊού αλλά κυρίως επειδή «δεν υπάρχει κοινός τόπος» όπως χαρακτηριστικά είπε αφήνοντας αιχμές για την λειτουργία της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Επεσήμανε την έλλειψη προσωπικού στο ως αποτέλεσμα της ολιγωρίας των προηγούμενων διοικήσεων να συμμετάσχουν στην κινητικότητα. «Είχαμε ηρωικές εξόδους υπαλλήλων οι οποίοι πήγαιναν σε άλλους δήμους χωρίς όμως την ίδια ώρα να αναπληρώνουμε τις θέσεις» εξήγησε συμπληρώνοντας: «Παρέλαβα έναν δήμο που δεν είχε καν τα περιγράμματα ώστε να ενταχθεί στην κινητικότητα. Κατανοώ και τους δημοτικούς υπαλλήλους που επιλέγουν να πάνε σε άλλους δήμους από την στιγμή όμως που έχω το δικαίωμα της αναπλήρωσης».

Σε ότι αφορά τα έργα οδοποιΐας που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στον Δήμο Παιανίας τόνισε πως πραγματοποιήθηκε χωρίς δαπάνη καθώς το κόστος καλύφθηκε από ιδιωτικούς φορείς ενώ αναφέρθηκε στο πρόβλημα των εκπτώσεων σε έργα. «Εμένα με ενδιαφέρει ένα έργο να γίνει και να μείνει και όχι να χρειαστεί μετά από ένα διάστημα αποκατάσταση» είπε τονίζοντας πως αυτό είναι σπατάλη του δημοτικού χρήματος.

«Πρώτος στόχος για εμένα είναι τα σχολεία» τόνισε σε άλλο σημείο ο Ισίδωρος Μάδης και αναφέρθηκε στις συχνές επαφές με τον υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη. Εστίασε το πρόβλημα ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σημειώνοντας πως είναι έτοιμη η μελέτη για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας ενώ η ΚΤΥΠ εκπονεί μελέτη για κατασκευή νηπιαγωγείου στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών.

Επεσήμανε την έλλειψη αθλητικών δομών στον Δήμο Παιανίας ενώ έστειλε μήνυμα στους νέους της περιοχής να αποφεύγουν τους βανδαλισμούς που στερούν πόρους από άλλα έργα. «Υπόσχομαι για την δημιουργία δομών για να απασχολούνται. Να βρίσκουν διέξοδο» είπε.
Ειδική αναφορά έκανε σε όσους ασχολούνται με το graffiti καλώντας τους σε συνάντηση ώστε να εξεταστεί τρόπος συνεργασίας ώστε να αναδειχθεί το έργο τους χωρίς να βανδαλίζονται δημόσιοι χώροι και σχολεία.