Featured

Πέθανε από κοροναϊό ο πρώην δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης

Aνείπωτη θλίψη σκόρπισε στην Πάρο η είδηση ότι ο τέως δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βλαχογιάννης έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο νικημένος από τον κοροναϊό.

Ο Χρήστος Βλαχογιάννης πάλεψε γενναία με τον κοροναϊό από τον οποίο προσβλήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, όταν μετέβη στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Διάβα Τρικάλων επισκεπτόμενος την άρρωστη ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία λίγες μέρες μετά απεβίωσε.

Με την εκδήλωση συμπτωμάτων της νόσου, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας στο οποίο παρέμεινε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τρεις σχεδόν εβδομάδες, δίνοντας σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε, βυθίζοντας στον πόνο την οικογένειά του και τους οικείους του, αλλά και ολόκληρο το νησί της Πάρου.

Το βιογραφικό του
Ο Χρήστος Βλαχογιάννης γεννήθηκε το 1954 στη Διάβα Τρικάλων και ήταν απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας. Το 1977 – 1978, διορίστηκε και υπηρέτησε ως δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρων Πάρου. Εγκαταστάθηκε στο νησί στο οποίο δημιούργησε οικογένεια διατηρώντας την προσωπικότητα ενός άριστου οικογενειάρχη.

Είχε έντονη δημόσια δράση ασχολούμενος με τα κοινά του νησιού. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δασκάλων – Νηπιαγωγών Πάρου – Αντιπάρου, εκλέχτηκε Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Μάρπησσας το 1990 και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κοινότητας έως το 1998.

Το 2002 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πάρου και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2003 έως το 2007. Έως το Σεπτέμβριο του 2014 υπήρξε Δήμαρχος Πάρου. Ο Χρήστος Βλαχογιάννης άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του από όποιες δημόσιες θέσεις κι αν υπηρέτησε το νησί.

Άνθρωπος βαθιά καλλιεργημένος, χαμηλών τόνων, μετριοπαθής, διαλλακτικός και ταπεινός, με ήθος και καθαρό πνεύμα, είχε φίλους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Ως δήμαρχος, προσπάθησε να περάσει στην παριανή κοινωνία πλέον του έργου του – που αφορούσε στην επίλυση των καθημερινών και μακροχρόνιων προβλημάτων της Πάρου – το ενωτικό πνεύμα και τη συλλογικότητα που οφείλουν να διέπουν κάθε δημόσια δράση.

Τελευταία άρθρα

Στην Αλεξανδρούπολη για τις υποδομές ο Γ. Βρούτσης

Από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είδε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης που…

10 ώρες ago

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με αντιπροσωπεία από το Αλιαγά της Τουρκίας

Οι προοπτικές ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και η διεύρυνση των…

13 ώρες ago

Επικοινωνία μέσω Post-it στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Τη δυνατότητα σε κάθε δημότη, αλλά και σε κάθε επισκέπτη, να υποβάλει εύκολα και γρήγορα…

14 ώρες ago

Το πρώτο παγκάκι «διπλής όψης» στην Ελλάδα τοποθετήθηκε στον Άλιμο

Ένα πρωτότυπο παγκάκι «διπλής όψης», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν προς…

14 ώρες ago

Μέτρα προστασίας από τη ζέστη λαμβάνουν οι δήμοι

Μέτρα προστασίας για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού παίρνουν οι δήμοι, που ανοίγουν…

14 ώρες ago

Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών σε Ελληνικό & Αργυρούπολη

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης προχωρά προληπτικά σε έκτακτη εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε όλα τα φρεάτια…

14 ώρες ago