Την απόκτηση απορριμματοφόρων και καφέ κάδων για τη συλλογή και μεταφορά βιοαποβλήτων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου, Ι.Π Μεσολογγίου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.
Με αντίστοιχες αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης έξι έργα, που ο συνολικός τους προϋπολογισμός ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», δηλαδή εξασφαλίζεται η χρηματοδότησή τους και δίνεται η δυνατότητα τους Δήμους να αποκτήσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να αναπτύξουν το πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων.
Οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν σε διάφορες θέσεις εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων ενώ η αποκομιδή των βιοαποβλήτων από αυτούς, θα πραγματοποιείται από τα νέα οχήματα συλλογής και μεταφοράς (απορριμματοφόρα) αστικών βιοαποβλήτων απορριμμάτων.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενεργοποίησης, καθοδήγησής και ενημέρωσης του κοινού, συνεχούς ευαισθητοποίησης των πολιτών με στόχο οι τοπικές κοινωνίες να υιοθετήσουν νέα πρότυπα στη διαχείριση αποβλήτων και οι πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια για μια περισσότερο ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα.
Εκτενή αναφορά στην πρόσφατη δικαστική απόφαση για το Δίστομο έκανε ο Φάνης Σπανός, στο πλαίσιο…
Συγκαταλέγεται στις πιο επιβαρυμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Προβληματισμένη η Δήμαρχος.
Για μία ακόμη χρονιά υποδέχεται τον Κολυμβητικό Διάπλου της Βουλιαγμένης ο δήμος ΒΒΒ, που βρίσκεται…
Η καταστατική θέση των αιρετών, δεδομένου ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περιλαμβάνει ελάχιστες προβλέψεις για…
Σε παρεμβάσεις που ενισχύουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών εστιάζει…
Τα όσα ορίζει η νομοθεσία για υποβάθμιση του περιβάλλοντος εφάρμοσε, χωρίς εκπτώσεις η Περιφέρεια Νοτίου…