Πα. Μαρ 29th, 2024

Αντιδήμαρχος Καστελόριζου στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν υπάρχει οπτική επαφή με το Oruc Reis – Πετούν drones πάνω από το νησί

Ο κ. Αμύγδαλος σημείωσε πως «το ηθικό των κατοίκων είναι καλό», ενώ επισήμανε πως «οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν καλά στη δουλειά τους και έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες».

Την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου ανέφερε πως πετούν drones πάνω από το νησί.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Στράτου Αμύγδαλου στα Παραπολιτικά 90,1:

«Πλέον προσπαθούμε να είμαστε καλά από τώρα και πίσω γιατί φήμες, λόγια τόσους μήνες, πράγματα τα οποία μπορεί να μην στέκανε τώρα πάμε προς μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σιγά-σιγά. Δεν υπάρχει ακόμα οπτική επαφή με το Ορούτς Ρέις, πρέπει να φτάσει σε κάποια μίλια αν μπει μέσα από τα 12 ή κάτω θα αρχίσει να φαίνεται πολύ καθαρά. Από ότι έβλεπα το πρωί η πορεία του είναι προς τα εδώ ξεκάθαρα. Θα έρθει στην άκρη της Navtex στα 6-6,5 μίλια εκεί νομίζω ότι είναι ο στόχος του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμύγδαλος.

«Το ηθικό των ανθρώπων πάντα είναι σε καλή κατάσταση, ναι μεν συζητούμε αλλά όταν κάτι σοβαρεύει όπως σοβαρεύει σήμερα αρχίζεις και δεν ασχολείσαι με κάτι άλλο. Αφήνεις την καθημερινότητά σου στην άκρη και προσπαθείς να διαχειριστείς όλη αυτή την κατάσταση η οποία σε στρεσάρει πάρα πολύ, είναι μια ψυχοφθόρος κατάσταση όμως δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, έχουμε την πατρίδα μας να υποστηρίξουμε, έχουμε τις ζωές μας θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Είμαστε πανέτοιμοι δηλαδή και από θέμα ψυχολογίας στο τι μπορεί να ακολουθήσει», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Οι ελληνικές δυνάμεις κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους, μιλάμε για μια πάρα πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά τη δύναμη και της φύλαξης και της αποτροπής. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, έχουνε ενισχυθεί πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες αυτό το πράγμα μας κάνει πιο αισιόδοξους. Δεν είναι καταστάσεις προηγούμενων ετών οι οποίες μας έκαναν να αισθανθούμε ότι είμαστε αδύναμοι, και πως θα αντιδράσουμε, και ότι είμαστε καταδικασμένοι», τόνισε ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου.

Για την τουρκική προπαγάνδα, ανέφερε: «Πολλές φορές υπάρχουν θέματα προπαγάνδας, υπάρχουν fake news δηλαδή βλέπουμε κάτι που παρουσιάζεται που δεν ισχύει ή βίντεο προηγουμένων ετών να εμφανίζονται και να προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα ή να κάμψουν το ηθικό που έχουμε ως κάτοικοι, το έχουνε καταλάβει όμως. Εάν ο Ερντογάν θέλει να υποστηρίξει την πατρίδα του όπως λεει και εμείς υποστηρίζουμε την πατρίδα μας και μάλιστα σθεναρά οπότε ναι μεν μας ενοχλεί αλλά είναι κάτι που το διαχειριζόμαστε πλέον. Μας μαθαίνουν κιόλας με όλα αυτά που κάνουν, μας κάνουν πιο σκληρούς και μας πεισμώνουν κιόλας».

«Έχουμε καιρό να ακούσουμε αναχαιτίσεις αλλά στον αντίποδα έχουμε πολλά drones. Μπορεί να σταμάτησαν τα αεροπλάνα αλλά συνεχίζουν τα drones. Τον τελευταίο χρόνο το βράδυ από πάνω έχουμε εναέρια κυκλοφορία, κίνηση από πάνω πάνε και έρχονται», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν εμφανίζονται άγνωστοι στο νησί, ο κ. Αμύγδαλος απάντησε: «Δεν υπάρχουν τέτοια, τη φάτσα την άγνωστη την έχουμε σκανάρει κατευθείαν. Δεν υπάρχει…Το τελευταίο δίμηνο πρέπει να έχουν περάσει πάνω από 20-30 τηλεοπτικά κανάλια της ΕΕ εκτός από τα ελληνικά. Μόνο το κανάλι της DW είχε θέματα γιατί φωτογράφιζε κάτι και τους μαζέψανε, είχαν θέματα στο Λιμεναρχείο, τους μαζέψανε είδαν τι υλικό είχαν, το κατάσχανε οι άλλοι όμως είναι να βγάλουνε και την άλλη πλευρά ότι το νησί προχωράει, κοιτάει προς το μέλλον».