Τε. Ιούλ 24th, 2024

Κοροναϊός: Τεστ σε μαθητές και καθηγητές ζητεί ο δήμαρχος Βύρωνα

Με επιστολές του προς τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ζητεί να αναλάβουν την ευθύνη διεξαγωγής τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού covid- 19 σε μαθητές και καθηγητές.

Όπως τονίζει ο Γρηγόρης Κατωπόδης τα τεστ αυτά μπορούν να διεξαχθούν και με την ευθύνη του δήμου Βύρωνα, εφόσον υπάρξει η απαιτούμενη χρηματοδότηση από την πλευρά της πολιτείας.

Ο δήμαρχος Βύρωνα σημειώνει χαρακτηριστικά στις επιστολές του:

«Έχουμε επωμιστεί οικονομικά βάρη που μας δυσκολεύουν και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε με περιορισμένο πολλές φορές προσωπικό, καθώς το αίτημά μας για την πρόσληψη 30 επιπλέον εργαζόμενων για τον καθαρισμό των σχολείων δεν εγκρίθηκε τελικά στο σύνολό του, όπως σας ενημέρωσα σχετικά με την από 9-9-2020 επιστολή μου. Έχουμε, επίσης, πραγματοποιήσει δαπάνη για σύμβαση με διαγνωστικό κέντρο για την κάλυψη των σχεδόν 500 εργαζομένων μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε άμεσα σε τυχόν κρούσμα και να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη εργαζόμενου ανακύψει.

[…] Όπως αντιλαμβάνεστε, το οικονομικό βάρος για μία τέτοια κίνηση είναι αδύνατον να καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Βύρωνα και ο Βύρωνας είναι μία από τις περιοχές με ιδιαίτερα υψηλή πυκνότητα μαθητών ανά τάξη, όπως έχουμε εγκαίρως προειδοποιήσει και το Υπουργείο Παιδείας».