Πα. Μαρ 29th, 2024

Δήμος Καβάλας: Οι χειρισμοί Μουριάδη προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα δημάρχων που πήραν την καρέκλα αλλά όχι τα ηνία του δήμου, είναι ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης.

Η απλή αναλογική φαίνεται πως έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη διοίκηση Μουριάδη, ο οποίος διαθέτει εννέα έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, τη στιγμή μάλιστα που η παράταξη της τέως δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα έχει 12 έδρες, ενώ η δημοτική παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλο έχει εκλέξει επίσης εννέα δημοτικούς συμβούλους.

Ο δήμαρχος Καβάλας συχνά βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς η παράταξη του μειοψηφεί στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ όπως έχει δηλώσει ο ίδιος επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασίες με τις ομάδες της αντιπολίτευσης αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως δεν θέλει να είναι δήμαρχος – γλάστρα. Από την άλλη πλευρά μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6, ο Μάκης Παπαδόπουλος κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος Καβάλας αδιαφορεί για την υγιή συνεννόηση στο δημοτικό συμβούλιο αντίθετα τονίζει πως ο κ. Μουριάδης έχει επιχειρήσει να προσεγγίσει κρυφά τρεις δημοτικούς συμβούλους προσφέροντας θέσεις στη διοίκηση, οι οποίοι αρνήθηκαν.

Απογοήτευση επικρατεί στα ενδότερα της δημοτικής αρχής Καβάλας, καθώς οι χειρισμοί του δημάρχου σε σημαντικά ζητήματα όπως θέμα της Παναγίας, το δάνειο της ΔΕΥΑΚ και η συμφωνία με τον ΤΑΡ για το έργο της ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων αποδείχθηκαν λανθασμένοι.

Η επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Δήμητρα Τσανάκα στην πρόσφατη συνεδρίαση έφερε τη δημοτική αρχή Μουριάδη προ των ευθυνών της για το ζήτημα με τις σχολικές καθαρίστριες, ενώ παράλληλα έθεσε και το ζήτημα για τη συχνή απουσία του δημάρχου από την πόλη και τα τακτικά ταξίδια του στην Αθήνα.

Όπως επεσήμανε η πρώην δήμαρχος Καβάλας ο Θεόδωρος Μουριάδης απουσιάζει από την Καβάλα τις 11 ημέρες του μήνα, ενώ οι εξορμήσεις του στην πρωτεύουσα δεν συνδυάζονται με συναντήσεις για ζητήματα του δήμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος απαντά ότι τα οφέλη των ταξιδιών του θα φανούν εν καιρώ.