Featured

Δυτική Ελλάδα: Προχωρά ο σχεδιασμός για τον γαστρονομικό τουρισμό

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης,  στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καταστηματαρχών, Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας, (ΣΚΕΑΝΑ).

Η συνάντηση, αποτέλεσε συνέχεια, έπειτα από την πρόσφατη ημερίδα, για την ανάδειξη του γαστρονομικού Τουρισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή για την προβολή της τοπικής γαστρονομίας και ταυτότητας ως εξειδικευμένου τουριστικού προϊόντος.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ανταλλάχθηκαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση, κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας του τουρισμού και της εστίασης κατά την καλοκαιρινή περίοδο, επισημαίνοντας ότι η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί με τον COVID-19 δοκιμάζει τις αντοχές του κλάδου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, στο προσεχές διάστημα, να διαμορφωθεί από κοινού, συγκεκριμένη πρόταση ανάπτυξης του γαστρονομικού προϊόντος της Δυτικής Ελλάδας προς όφελος των επαγγελματιών του χώρου, σε συνεργασία και με τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Στόχος θα είναι σε βάθος τριετίας η δημιουργία γαστρονομικού «destination brand» όπου τα τοπικά αγροδιατροφικά- γαστρονομικά προϊόντα και οι παραδοσιακές συνταγές θα συνδέονται τόσο με τις περιοχές προέλευσης και παραγωγής τους, όσο και με τις περιοχές του «κλασικού» τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στην περαιτέρω τουριστική αναγνωρισιμότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ιδιαίτερης ταυτότητας της, με αφετηρία την τοπική γαστρονομία.

Όπως δήλωσε στο τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρινόμενη από την πρώτη στιγμή στις χρόνιες ανάγκες του τομέα εστίασης αλλά και πιο εξειδικευμένα στις νέες απαιτήσεις που έχουν αναδυθεί από την πανδημία του COVID-19, προβαίνει άμεσα στη διαμόρφωση συγκεκριμένης πολιτικής, με την αξιοποίηση εργαλείων προβολής που θα αναδείξουν την τοπική γαστρονομία».

Στη συνάντηση τον ΣΚΕΑΝΑ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Σπύρος Στεργίου και το μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Φάκαλος, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Δρ. Λαυρέντης Βασιλειάδης και το στέλεχος της Υπηρεσίας, Γεωργία Παπασπύρου.

 

Τελευταία άρθρα

Φωτιά στην Προσύμνη Αργολίδας – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Προσύμνη Αργολίδας. Η φωτιά είναι σε λόφο, σε δύσβατο…

<span class="time_diff_disable">17:34 06-05-2024</span> ago

Χαρδαλιάς: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη του κυκλοφοριακού εφόσον μας ζητηθεί»

Στα μεγάλα έργα οδοποιίας που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε όλο το Λεκανοπέδιο, αλλά και…

<span class="time_diff_disable">17:09 06-05-2024</span> ago

Συντάξεις Ιουνίου 2024: Πότε θα καταβληθούν

Τέλος Μαΐου θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου 2024 στους δικαιούχους συνταξιούχους. Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ, ωστόσο…

<span class="time_diff_disable">14:04 05-05-2024</span> ago

Το μήνυμα του Φάνη Σπανού για το Πάσχα

Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχήθηκε για το Πάσχα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας…

<span class="time_diff_disable">13:41 05-05-2024</span> ago

Δήμος Αθηναίων: Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό…

<span class="time_diff_disable">13:34 05-05-2024</span> ago

«Ματωμένο» έθιμο: Πέντε ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά στην Αττική

Για μία ακόμη το έθιμο της ρίψης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας το βράδυ…

<span class="time_diff_disable">13:21 05-05-2024</span> ago