Τρ. Μαρ 19th, 2024

Συνάντηση Τζιτζικώστα με τη νέα Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

Συνάντηση με τη νέα Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, οι κ.κ. Λοΐζου και Τζιτζικώστας συζήτησαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή του προορισμού της Κεντρικής Μακεδονίας για το επόμενο διάστημα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Υποδέχτηκα τη νέα Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, στην οποία εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της. Άλλωστε έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι έχει την ικανότητα και τις γνώσεις να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε δύσκολες αποστολές. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε εδώ για να συνδράμουμε το σημαντικό έργο που έχει αναλάβει. Κατά τη συνάντησή μας κάναμε μια πρώτη συζήτηση για το πώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή του προορισμού της Κεντρικής Μακεδονίας με όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Και βέβαια συμφωνήσαμε ότι το επόμενο διάστημα θα επακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις τεχνικού χαρακτήρα προκειμένου να δούμε πως αυτή η ήδη καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Τουρισμού θα αναβαθμισθεί ακόμη περισσότερο.

 

Επίσης συμφωνήσαμε στην ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου που είναι και ο κεντρικός εθνικός στόχος για τον τουρισμό. Για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και για να υπάρξει περισσότερο εισόδημα για τις τοπικές μας κοινωνίες πρέπει να επενδύσουμε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η Κεντρική Μακεδονία είναι ένας τόπος τουρισμού για 365 ημέρες το χρόνο, επί 12 μήνες. Με αυτή τη φιλοσοφία και με αυτήν τη λογική ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη συνδρομή και τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού θέλουμε να συνεχίσουμε να προβάλλουμε τον τόπο μας. Άλλωστε καταφέραμε τα τρία τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα σε αφίξεις τουριστών, κάτι που δείχνει ότι η δουλειά αυτή πιάνει τόπο και ότι η Βόρεια Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν πια για τα καλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς και το επόμενο διάστημα και είμαστε βέβαιοι ότι με τη συνεργασία της κ. Λοΐζου θα έχουμε στο μέλλον ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Από τη μεριά της η κ. Λοΐζου, αφού ευχαρίστησε «τον φίλο περιφερειάρχη» για την υποδοχή στην πρώτη της επίσημη παρουσία εκτός Αθήνας ως Γενική Γραμματέας Τουριστικής πολιτικής και Ανάπτυξης σημείωσε: «Ήρθα εδώ για να συζητήσουμε με τον αγαπητό φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα τους τομείς της στενής συνεργασίας μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τις συνέργειες και να αυξήσουμε το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για τον τουρισμό. Τον τουρισμό που μπορεί να αποτελέσει ένα αναβαθμισμένο προϊόν, από το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και του κορονοϊού που δημιούργησε κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες. Έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα καλό δυνατό στρατηγικό σχέδιο που θα έχει αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα».