Τρ. Απρ 16th, 2024

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Με 110 υπέρ, 29 λευκά και 1 άκυρο εξελέγη νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρώνει τις εργασίες της. ψήφοι υπέρ Τζανακοπουλου ήταν σε σύνολο 140 ψηφισάντων με την Κ.Ε. να μετρά συνολικά 151 μέλη. Με δεδομένη την απουσία 11 μελών της Κ.Ε., ψήφισε το 79% των μελών της.

Νωρίτερα, χωρίς να έχει ανακοινώσει τις αλλαγές στους τομέαρχες προφανώς φοβούμενος τις αντιδράσεις των στελεχών που θα μετακινηθούν και δη του Νίκου Παππά , ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος του έριξε και πάλι την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα του στην κυβερνητική προπαγάνδα και τους κάλεσε ενωμένοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις τις εποχής.

«Με διάφορα ανήθικα μέσα, είπε χαρακτηριστικά – έχουν εγκαταστήσει γύρω τους μια επικοινωνιακή υγειονομική ζώνη, με αποτέλεσμα στην κοινή γνώμη να εμφανίζεται το μαύρο άσπρο, απλώς πιστοποιεί ότι αυτή η κυβέρνηση δεν διστάζει να υπονομεύει, εν ονόματι της επικοινωνίας, δηλαδή της κατευθυνόμενης από το μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδας, ακόμα και την ίδια τη δημοκρατία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανακοίνωσε τις αλλαγές στην άτυπη σκιώδη κυβέρνηση του –παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί στην Πολιτική Γραμματεία ότι θα το έκανε πριν την ΚΕ- γιατί μέτρησε το γεγονός ότι θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις από την πλευρά του Νίκου Παππά ο οποίος έχει καλές σχέσεις και με τους Παασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι ανακοίνωσε μόνο τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο, δηλαδή ότι ο Αλέξης Χαρίτσης -που οι πληροφορίες λένε ότι πάει στην θέση του Νίκου Παππά- μετακινείται από εκπρόσωπος και άφησε τις υπόλοιπες αλλαγές για αύριο.

Εντύπωση ακόμα έκανε το γεγονός ότι υπήρξε χλιαρό χειροκρότημα την στιγμή που ανακοίνωσε το όνομα του Δημήτρη Τζανακόπουλου για την θέση του Γραμματέα. Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτό έγινε γιατί τα στελέχη είναι μοιρασμένα σε τρείς αίθουσες και έτσι δεν φάνηκε τι γινόταν στις άλλες αίθουσες.

Κάποιοι άλλοι ωστόσο το θεωρούν και μήνυμα για το τι μπορεί να συμβεί στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γραμματέα. Για αυτό άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους συντρόφους του να στηρίξουν «τον Δημήτρη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε τόσο ιδιόμορφες συνθήκες για το κόμμα και τον τόπο».

Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε πάντως να κλείσει το άλλο μεγάλο μέτωπο , αυτό με τον Πάνο Σκουρλέτη καθώς γνωρίζει ότι ο μέχρι σήμερα Γραμματέας έχει πολύ καλές σχέσεις με τα στελέχη της ΚΕΧ Έτσι φρόντισε να τον αποχαιρετίσει με ιδιαίτερα θερμά λόγια λέγοντας « θέλω να ευχαριστήσω τον Πάνο Σκουρλέτη που ανέλαβε αφήνοντας μια υπουργική θέση, δίνοντας έτσι αξία και ιδιαίτερο συμβολισμό στη θέση του Γραμματέα, αλλά και στη κομματική δουλειά.

Έδωσε έκτοτε, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αποφασιστικά τη μάχη, κάποτε και με προσωπικό κόστος, για να ανταποκριθεί το κόμμα στις απαιτήσεις δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Να σταθεί όρθιο στις τοξικές επιθέσεις για τις Πρέσπες, να σταθεί ενωμένο και χωρίς αναταράξεις στη μετάβαση από την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση. Θέλω λοιπόν να τον ευχαριστήσω προσωπικά και να τον ευχαριστήσουμε και συλλογικά για τη συνεισφορά του. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί και στα νέα του σοβαρά καθήκοντα, όπως και στο παρελθόν ανταποκρίθηκε με επιτυχία από διάφορα μετερίζια, στη συλλογική μας προσπάθεια».

Πηγή: parapolitika.gr