Πα. Μαρ 29th, 2024

Δήμος Αθηναίων: 1.180 νέες θέσεις στάθμευσης δικύκλων – Μπακογιάννης: Πόλη ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους

Στη δημιουργία 1.180 νέων θέσεων στάθμευσης δικύκλων σε ολόκληρη της Αθήνα προχώρησε ο δήμος Αθηναίων, με το σύνολο των θέσεων στάθμευσης να ανέρχονται σε 2.800 .

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, οι νέοι χώροι στάθμευσης για μοτοσικλέτες που παραδίδονται στους πολίτες, έρχονται να προστεθούν στις περίπου 1.600 θέσεις στάθμευσης που ήδη υπάρχουν.

Συνολικά οι θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα γίνονται πλέον περισσότερες από 2.200 στο κέντρο της πόλης και περίπου 2.800 συνολικά στην Αθήνα, ενώ αυτή την περίοδο δημιουργήθηκαν και 22 θέσεις στάθμευσης για οχήματα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο κέντρο.

«Στοίχημα» και «πρόκληση για όλους μας» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, την αλλαγή των δεδομένων στις μετακινήσεις σε όλη την πόλη, αλλά και τη διασφάλιση του δικαιώματος στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία όλων. «Τα πεζοδρόμια δεν μπορεί να συνεχίσουν να αποτελούν χώρους στάθμευσης. Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να εμποδίζονται από τροχοφόρα» τονίζει και προσθέτει: «Σε αυτή την κατάσταση που δυστυχώς επικρατεί στην Αθήνα εδώ και δεκαετίες, δίνουμε λύση, όχι κατασταλτικά αλλά διαθέτοντας χώρο και τρόπο, για να μπορεί να σέβεται ο ένας το δικαίωμα του άλλου στην ελεύθερη κυκλοφορία, το δικαίωμα της πόλης να είναι ανοιχτή για όλους».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη: