Πε. Μαρ 28th, 2024

Στην ίδρυση Αναπτυξιακού Διαδημοτικού Οργανισμού προχωρούν οι δήμοι Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης και Ηρακλείου

Οι δήμοι Αμαρουσίου, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης ενώνουν τις δυνάμεις τους και εξετάζουν τη σύσταση ενός Αναπτυξιακού Διαδημοτικού Οργανισμού.

Οι δήμαρχοι των τριών όμορων δήμων Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Νίκος Μπάμπαλος και Στράτος Σαραούδας είχαν συνάντηση στο δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου συζήτησαν αυτή την προοπτική, που έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ευέλικτου οργάνου, που θα ασχολείται με τις κοινές ανάγκες και τα κοινά ζητήματα των τριών δήμων, όπως το κυκλοφοριακό και τις ρυθμίσεις του, το περιβαλλοντικό κ.ά.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, οι τρεις δήμαρχοι με κοινή δήλωσή τους ανέφεραν: «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο σύστασης Αναπτυξιακού Διαδημοτικού Οργανισμού στο πλαίσιο που ορίζεται από το νόμο 4674/2020, με σκοπό τη δημιουργία ενός ευέλικτου και σύγχρονου σχήματος που θα ικανοποιεί τις ανάγκες όμορων Δήμων. Η καλή χημεία μεταξύ μας και των δημοτικών Αρχών μας, και κυρίως η συναντίληψη ότι τα κοινά μας ζητήματα όπως κυκλοφοριακά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά κ.ά., επιλύονται καλύτερα από την ένωση δυνάμεων, μας οδηγεί στη σκέψη της δημιουργίας ενός φορέα που ισότιμα θα προτείνει, θα διεκδικεί και θα υλοποιεί λύσεις και που ταυτόχρονα θα καθιστά τους δήμους μας περισσότερο ‘’έξυπνους” και φιλικούς για τους δημότες και τους επισκέπτες μας. Επιπλέον μία τέτοια διαδημοτική εταιρική ένωση θα δημιουργήσει στο άμεσο μέλλον μία μεγάλη προστιθέμενη αξία για όσους ζουν και εργάζονται στους δήμους μας. Προϋπόθεση φυσικά για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί μας είναι να δημιουργηθούν οι σχετικές μελέτες σκοπιμότητας και να εγκριθούν από τα Δημοτικά Συμβούλιά μας. Διαβουλευόμαστε για το καλό των δημοτών μας και δημιουργούμε ένα μέτωπο ευθύνης στις νέες προκλήσεις».