Παρεμβάσεις που αλλάζουν την όψη και βελτιώνουν την εικόνα του αστικού περιβάλλοντος σε κομβικά σημεία και γειτονιές υλοποιούνται συστηματικά από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Συμεωνίδη. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται οι εργασίες εξωραϊσμού με τη χρήση ψυχρών υλικών δόμησης, ενός κοινόχρηστου και εγκαταλελειμμένου επί πολλά χρόνια χώρου 180 τ.μ., στη συμβολή των οδών Ενιπέως & Α’ παρόδου Λιτοχώρου.
Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να εξασφαλιστεί αφενός η λειτουργική αναβάθμιση του Κ.Χ., η διευκόλυνση της προσβασιμότητας, η βελτίωση του δικτύου κίνησης των πεζών (ράμπες κ.α.). Αφετέρου, η ανάδειξη (κατάλληλος – επαρκής φωτισμός κ.ο.κ.) του μνημείου του Μητροπολίτη Φώτιου Καλπίδη (πλατεία Μυλαυλάκου – Σύλλογος Παναγία Σουμελά), που βρίσκεται στο συγκεκριμένο Κ.Χ.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Με βάση την καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών από την τεχνική μας υπηρεσία συνεχίζουμε τις συστηματικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της καθημερινότητας. Προτεραιότητά μας και στόχευση μέσα από τον εξωραϊσμό κοινόχρηστων χώρων είναι μια βιώσιμη πόλη προς όφελος των δημοτών».
Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης
Μέγαρα, 19 & 20 Οκτωβρίου 2026
Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.
Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…
Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.