Πε. Απρ 25th, 2024

Επίσκεψη Αγγελοπούλου στα Χανιά – Το ιδιαίτερο δώρο στον αντιπεριφερειάρχη

Τα Χανιά επισκέφθηκε η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, συνοδευόμενη από τα μέλη της επιτροπής, Καθηγητές Νίκο Κανελλόπουλο και Δέσποινα Μουζάκη.

Κατά την επίσκεψη η πρόεδρος συναντήθηκε με φορείς της περιοχής αλλά και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο σχεδιασμού των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η αντιπροσωπεία της επιτροπής συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Χανίων, Νίκο Καλογερή, στον οποίο η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη δώρισε  τον «Προπομπό», το συλλεκτικό μετάλλιο της Επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συλλεκτικό μετάλλιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την κ. Αγγελοπούλου στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου η πρόεδρος της «Ελλάδας 2021» υπογράμμισε ότι το συλλεκτικό μετάλλιο που εκδίδει η επιτροπή με τη χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος και έχοντας ως αποκλειστικό διαθέτη την Εθνική Τράπεζα.

Ο Προπομπός είναι η αυλαία του Νομισματικού Προγράμματος της επιτροπής και απεικονίζει το γνωστό πίνακα του Θεόφιλου, “Αναγεννηθείσα Ελλάδα”, με τον Κοραή και τον Ρήγα να σηκώνουν την Ελλάδα.