Τρ. Μαρ 19th, 2024

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σε εξέλιξη έργα 12 εκατ. ευρώ στον δήμο Ελασσόνας

Έργα άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Ελασσόνας με τη χρηματοδότηση και υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η παραγωγική συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου, επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Δραγατσίκη.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχε και ο εντεταλμένος σύμβουλος έργων της Περιφέρειας Στέλιος Δημότσιος, συμφωνήθηκε η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων πέντε Αθλητικών Κέντρων στην πόλη της Ελασσόνας και σε Ευαγγελισμό, Τσαριτσάνη, Βλαχογιάννι και Δρυμό. Τα πέντε Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα αποκτούν ασφαλείς υποδομές με όλες τις προδιαγραφές υγιεινής για ομάδες και αθλούμενους, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να αδειοδοτηθούν από το Δήμο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει, με Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφει με το Δήμο Ελασσόνας τις μελέτες, τη δημοπράτηση και την κατασκευή των έργων που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα και αρδευτικά συστήματα. Επιπλέον, στο Στάδιο της Ελασσόνας κατασκευάζονται κεντρικό στέγαστρο, ικανοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών, νέα περίφραξη και νέες εστίες ποδοσφαίρου. Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίου ευρώ, χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

«Η συνεργασία και η συνέργεια με το Δήμο Ελασσόνας και το Δήμαρχο Νίκο Γάτσα φέρνει νέα αθλητικά έργα για την περιοχή της Ελασσόνας. Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Με σχεδιασμό, στρατηγική και σε συνεργασία με τους Δήμους, υλοποιούμε έργα σημαντικά, αφού ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και επιπλέον δημιουργούν θέσεις εργασίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η περιφέρεια του πολίτη, μια περιφέρεια διαρκών επιδόσεων και διακρίσεων και στον τομέα του αθλητισμού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Παράλληλα με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο Δήμο Ελασσόνας βρίσκονται σε εξέλιξη: έργα 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου, έργα 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για τον καθαρισμό και διευθέτηση ρεμάτων, έργα ύδρευσης στο Δρυμό, όπου δημοπρατήθηκε η κατασκευή νέου δικτύου προϋπολογισμού 245.000 ευρώ και στο Αμούρι όπου λύθηκε το πρόβλημα υδροδότησης της κοινότητας με την αξιοποίησης της υδρευτικής γεώτρησης και την κατασκευή υπόγειου αγωγού. Επιπλέον η Περιφέρεια Θεσσαλίας βελτιώνει με έργο 200.000 ευρώ το δρόμο Σαραντάπορο προς Σέρβια, στα όρια του νομού Κοζάνης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, την άμεση ανταπόκριση και την άριστη συνεργασία που λύνει ανθρώπινα προβλήματα και βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων της Ελασσόνας» δήλωσε μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Νίκος Γάτσας. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανταποκρίθηκε στο αίτημα για βελτίωση της οδοποιίας στο σύνολο του δικτύου του Δήμου μας, έλυσε τα σοβαρά υδρευτικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι σε Δρυμό και Αμούρι και αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις σε πέντε Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα, ώστε να μπορέσουμε να τα αδειοδοτήσουμε. Η συνεργασία που ξεκινήσαμε αποδίδει τα μέγιστα και συνεχίζουμε» πρόσθεσε ο κ. Γάτσας.