Featured

Δήμος Αθηναίων: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε σχολικές μονάδες

Συμφωνία συνεργασίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε σχολικές μονάδες και την κατασκευή δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιο Μάνο.

Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν στενά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες 50 σχολικών μονάδων του Δήμου Αθηναίων. Η ετήσια αναμενόμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις εγκαταστάσεις αυτές θα είναι της τάξεως των 5.250 MWh, ικανή να καλύψει κατά 110% τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια του συνόλου των σχολικών μονάδων του Δήμου. H διασύνδεση με το Δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των διαθέσιμων προγραμμάτων ενεργειακού συμψηφισμού (net – metering), εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net – metering) ή/και των ενεργειακών κοινοτήτων με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια, το κλίμα και τη βιώσιμη κινητικότητα, σκοπεύει να προμηθευτεί ηλεκτρικά οχήματα και να κατασκευάσει δίκτυο σταθμών για την φόρτισή τους. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, θα συνεργαστεί στενά με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να προσδιοριστούν τα σημεία χωροθέτησης των σταθμών φόρτισης.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενότερα για το συντονισμό στον προγραμματισμό εργολαβιών για την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής, με βασικό γνώμονα την ταχύτερη ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών και την αμεσότερη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης.

«Η Αθήνα εκσυγχρονίζεται και έρχεται πιο κοντά στο περιβάλλον. Είναι ακόμη ένα βήμα για το πέρασμα της πόλης σε άλλες μορφές ενέργειας, σε άλλη κουλτούρα καθημερινότητας για να γίνει πιο πρακτική και ανθρώπινη. Κάνουμε βήματα μπροστά για τη μετάβασή μας στις συνθήκες ζωής που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος δήλωσε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στη εθνική συλλογική προσπάθεια για τη μετατροπή των αστικών κέντρων της χώρας μας σε έξυπνες πόλεις με καθαρή ενέργεια. Ο ΔΕΔΔΗΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και δεσμεύεται ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην καθαρή ενέργεια μέσα από εξυπνότερα και αποδοτικότερα δίκτυα, με δεδομένο ότι η αειφορία απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση αναβάθμισης των αστικών υποδομών. Η άμεση μετάβαση σε έξυπνες ενεργειακά πόλεις αποτελεί προτεραιότητα στο όραμα του ΔΕΔΔΗΕ για κλιματικά ουδέτερο μέλλον».

Στη συνάντηση παρόντες επίσης ήταν, από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Σάκης Κολλάτος και από την πλευρά της ΔΕΔΔΗΕ ο Ηρακλής Μενεγάτος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου και ο Αθανάσιος Φουντουλάκης, Διευθυντής Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

11 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

11 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

11 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

12 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

12 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

13 ώρες ago