Featured

«Ελλάδα 2021»: Στην Καλαμάτα η Γιάννα Αγγελοπούλου – Συνάντηση με τον δήμαρχο

Ο σχεδιασμός του Δήμου Καλαμάτας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, περιλαμβάνει λαμπρές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Εκκλησία μας, το Πανεπιστήμιο, φορείς και συλλόγους. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έγινε στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία συνοδευόμενη από τα μέλη της ολομέλειας Παναγιώτη Ροϊλό, Ναπολέοντα Μαραβέγια και Δέσποινα Μουζάκη και τον γενικό διευθυντή λειτουργίας της Επιτροπής Θανάση Κανταρτζή, επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, την Καλαμάτα.

Την κα Αγγελοπούλου υποδέχθηκε στο γραφείο του, στο ιστορικό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος εστίασε στην ανάγκη όλοι μαζί, να προχωρήσουμε ενωμένοι και μονιασμένοι, αναδεικνύοντας τις αρχές και τις αξίες που μας έκαναν και συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους. Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον σχεδιασμό που υπάρχει, με την κα Αγγελοπούλου να εκφράζει την ικανοποίησή της, με αναφορές στο πολιτιστικό απόθεμα, την ιστορία και τη δημιουργικότητα της περιοχής.

Η κα Αγγελοπούλου, μάλιστα, αναφερόμενη στην Καλαμάτα, την χαρακτήρισε ως τη Μασσαλία του Μωριά, τόνισε πως στόχος όλων είναι το 2021 οι εκδηλώσεις να αποτελέσουν την αφετηρία για να οδηγηθεί η χώρα μας ακόμα υψηλότερα, εστιάζοντας στην ανάγκη κινητοποίησης της κοινωνίας. «Στην Καλαμάτα με έχει εντυπωσιάσει η δημιουργικότητα των ανθρώπων», ανέφερε -μεταξύ άλλων- χαρακτηριστικά η κα Αγγελοπούλου.

Στην Γιάννα Αγγελοπούλου ο Θανάσης Βασιλόπουλος, προσέφερε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, ενώ επέδωσε το αντίγραφο της σφραγίδας της Επαρχιακής Δημογεροντίας Καλαμάτας, δηλαδή του πρώτου Δήμου Καλαμάτας, το 1830, καθώς και αντίγραφο της «Προειδοποιήσεως προς τας ευρωπαϊκάς αυλάς», του πρώτου διπλωματικού κειμένου των επαναστατημένων Ελλήνων.

Ακολούθως, υπήρξε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων «Χρ. Μαλαπάνη», με τη συμμετοχή των επικεφαλής παρατάξεων του Δ.Σ. Βασ. Κοσμόπουλου, Βασ. Τζαμουράνη, Μ. Οικονομάκου, Ελ. Αλειφέρη και Δ. Κουκούτση, του συντονιστή του προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» Ν. Ζαχαριά, της αρχαιολόγου Ξ. Αραπογιάννη και του Αχ. Κωνσταντακόπουλου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, στελέχη του Δήμου και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Εν συνεχεία, υπήρξε επίσκεψη στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης και στον ιστορικό ναό των Αγ. Αποστόλων.

Ακολούθησε ξενάγηση από την κυρία Β. Καρέλια στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρελία» και επίσκεψη – ενημέρωση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και στην ιστορική Ιερά Μονή Βελανιδιάς.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

9 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

9 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

9 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

10 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

10 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

10 ώρες ago