Πε. Απρ 18th, 2024

Αξιώτης για τον «Μεγάλο Περίπατο»: Ζητάμε ανοχή και κατανόηση – Αποδίδονται 50 ολόκληρα στρέμματα στους Αθηναίους

Για την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου και τις ανατροπές που έχει προκαλέσει στο κέντρο της πρωτεύουσας μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του δήμου Αθηναίων Βασίλης Αξιώτης.

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι γενικά καθε έργο επιφέρει κάποια ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό και γι’ αυτό βεβαίως ζητάμε την ανοχή και την κατανόηση γιατί ειλικρινά αυτό το οποίο πετυχαίνουμε μέσα από τα έργα του Μεγάλου περιπάτου, μέσα από αυτές τις ήπιες παρεμβάσεις είναι να αποδώσουμε 50 χιλιαδες τμ, 50 ολόκληρα στρέμματα στο κέντρο της Αθήνας να τα δωσουμε στους φυσικούς χρηστές, στους πεζούς και στους ποδηλάτες. Πετυχαίνουμε να διαμορφώσουμε περιπατητικές διαδρομές 7 χλμ και ποδηλατικές επίσης διαδρομές 3 χλμ», τόνισε ο Βασίλης Αξιώτης.

«Πιλοτικά εφαρμόζουμε τον Μεγάλο περίπατο στο σύνολό του για να μπορέσει να διαμορφωθεί η κουλτούρα και να καταλάβουν οι πολίτες κι όσοι έρχονται στο κέντρο οτι θα αλλάξει το κέντρο γιατί ο Μεγάλος περίπατος θα γίνει πραγματικότητα», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.

Για το τεχικό κομμάτι των παρεμβάσεων που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου» ο αντιδήμαρχος είπε ότι συνεχίζεται η δεύτερη σε σειρά παρέμβαση του Μεγάλου Περιπάτου μετά την  απόδοση της Βασιλίσσης Όλγας στο κοινό, και συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου από χθες.

«Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε και να κανουμε τις ήπιες αυτές παρεμβάσεις που κάνουμε, βαφές δηλαδή και επίδοση στρωμάτων και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, έχουμε πάρει κάποιες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ως δήμος σε συνεργασία βεβαίως με την περιφέρεια και όλους τους συναρμοδίους φορείς, δηλαδή ΟΑΣΑ και ΟΣΥ τα οποία έχουν αλλάξει τα δρομολόγιά τους εχουμε προσπαθήσει να ενημερώσουμε εγκαίρως από την Παρασκευή με ανακοινώσεις και δελτία τύπου για τις επικείμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις», επεσήμανε ο κ. Αξιώτης.

Τέλος ο αντιδήμαρχος ανέφερε: «Στο κομμάτι του πολιτικού αφηγήματος αυτό που έχουμε επιλέξει για να μπορέσουμε νε εκσυγχρονίσουμε την Αθήνα και να είναι σύμφωνη με όλες τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις είναι να βάζουμε στην πρώτη κατηγορία, στην πρώτη προτεραιότητα τον πεζό! Η δεύτερη προτεραιότητα να βάλουμε τις ήπιες μορφές μικρό-κυκλοφορίας. Δηλαδή ποδήλατο, πατίνια ότι εχει σχέση δηλαδή με ήπια μικρό-κυκλοφορία. Στη τρίτη προτεραιότητα είναι τα ΜΜΜ, λεωφορεία και τρόλεϊ. Και τέταρτο είναι πλέον το αμάξι».