Πε. Μαρ 28th, 2024

Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ για την πορεία των έργων στο Παραλιακό Μέτωπο Μοσχάτου

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την πορεία των έργων ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Μοσχάτου, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στο γραφείο του Υπουργού, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέα Ευθυμίου και του Αντιδημάρχου Καλλιθέας, κ. Μανώλη Κωστάκη, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβο. Από πλευράς του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, κ. Θανάσης Ντερέκας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Μανώλης Αντωνάκος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τους παρισταμένους για το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για το έργο, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πνοής και ασφάλειας που αφορά τους κατοίκους του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια, ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του έργου, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας και τόνισε ότι πρώτο θέμα αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών. Για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα χρηματοδοτήσει το συνοδό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να προστατευθούν από τους κινδύνους πλημμυρών οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Υπουργού για τη σύσκεψη, γιατί δείχνει ότι αφουγκράζεται την αγωνία των πολιτών και της Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης της Παραλίας του Μοσχάτου, που διαχρονικά διεκδικεί ο Δήμος μας. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κατευθύνσεις που έδωσε ο Υπουργός τόσο για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση της Β’ Φάσης του έργου, όσο και για τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την υλοποίηση του συνοδού αντιπλημμυρικού έργου, με την εκβάθυνση του Ιλισού. Υπογράμμισε ότι η θέση του Δήμου μας παραμένει σταθερή για την υλοποίηση του έργου όπως έχει εγκριθεί από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου. Επίσης, ζήτησε να ικανοποιηθούν τα πάγια αιτήματα του Δήμου σχετικά με το έργο, τα οποία αφορούν την άμεση ολοκλήρωση όλων των έργων υποδομών, την άμεση δημοπράτηση της Β’ Φάσης του έργου, τη διατήρηση του δημόσιου και ανοιχτού χαρακτήρα των χώρων του παραλιακού μετώπου, τη σύσταση φορέα Διαχείρισης με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δήμων Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας και της Κεντρικής Διοίκησης, την απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής που υπάρχουν στον χώρο και την διατήρηση των υφιστάμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ενημέρωσε τους παριστάμενους για την πορεία του έργου, καθιστώντας σαφές ότι η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώνεται εντός του έτους και ότι η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημοπρατηθεί η Β’ Φάση μέσα στο 2020.

Την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την πορεία των έργων ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Μοσχάτου.