Πε. Μαρ 28th, 2024

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συγχρονίζει όλα τα δημόσια σχολεία με την ψηφιακή εποχή

Συνολικά 147 σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας έχουν παραλάβει μέχρι σήμερα τον εξοπλισμό πληροφορικής που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Σε 18 από τα σχολεία έχει γίνει η εγκατάσταση του εξοπλισμού και ο έλεγχος καλής λειτουργίας.

Την ενημέρωση, με βάση τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, έκανε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, απαντώντας σε επερώτηση της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας». Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 περισσότερα από 5,5 εκατ. ευρώ για να εξοπλίσει με σύγχρονους υπολογιστές και συστήματα πληροφορικής όλα τα σχολεία, με φορέα υλοποίησης του έργου, το Υπουργείο Παιδείας, που έχει την ευθύνη να προχωρήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια και εγκατάστασή τους.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει 5,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για την προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής στις 1.000 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Θεσσαλίας: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και Εργαστηριακά Κέντρα. Περισσότεροι από 100.000 μικροί και μεγάλοι μαθητές αποκτούν πρόσβαση στη ψηφιακή γνώση, εξοικειώνονται με τις αυξανόμενες απαιτήσεις και τις εξελίξεις της τεχνολογίας και αναπτύσσουν δεξιότητες πραγματικά χρήσιμες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.