Τε. Απρ 24th, 2024

«Ελλάδα 2021»: Τηλεδιάσκεψη Αγγελοπούλου με τον δήμαρχο Ρεθύμνου

«Πόλη για τους κατοίκους και όχι για τα αυτοκίνητα», είναι το σύνθημα του κ. Γιώργου Μαρινάκη, Δημάρχου Ρεθύμνου. Στη συνέχεια των τηλεδιασκέψεων με τους Δημάρχους της χώρας, η Προέδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, συνομίλησε με τον κ. Μαρινάκη για τις προτεινόμενες δράσεις, που έχουν, ήδη, υποβληθεί στην πλατφόρμα της Επιτροπής: apply.greece2021.gr . Μάλιστα, ο Δήμος Ρεθύμνου είναι ο Δήμος με τις περισσότερες κατατεθείσες προτάσεις, φτάνοντας, συνολικά, τις εννέα (9).

Οι συγκεκριμένες δράσεις συνδυάζουν την Ιστορική αξία του Δήμου με καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές και στοχεύουν να οδηγήσουν το Ρέθυμνο στο Αύριο, με όχημα την τεχνολογία. Χαρακτηριστικές τέτοιες δράσεις είναι: το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Μετεωρολογικών & Κλιματικών Αλλαγών»- με το σύνολο της πληροφόρησης να διατίθεται σε ψηφιακή, δίγλωσση πλατφόρμα, μέσω Η/Υ, tablets και κινητών-, οι «Ημέρες Ρεθύμνου»- που αποσκοπούν τόσο στηνανάδειξη της Παλαιάς Πόλης του Ρεθύμνου, όσο και στην τόνωση της τουριστικής κίνησης, με την προβολή της Κρητικής Μεσογειακής Διατροφής, της παράδοσης, αλλά και της πολιτιστικής κουλτούρας-, καθώς και το «Εθνικό Δίκτυο Ιστορικών Κέντρων»- που συνδέει τις πόλεις μέσω προγραμμάτων στρατηγικής προώθησης του τουρισμού και του πολιτισμού.

Η έμφαση στην προτεραιότητα των πεζών, η μείωση της χρήσης αυτοκινήτων, η πρόσβαση στην Παλαιά Πόλη με τα πόδια, η χρήση δημόσιων ηλεκτρικών ποδηλάτων και οι υποδομές για την κίνηση των Ατόμων με αναπηρία, αποτελούν μόνο μερικές από τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ρεθύμνου, αναφορικά στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας. Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου έχει όραμα οι συγκεκριμένες προτάσεις να αναβαθμίσουν, ουσιαστικά, την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, υπερθεμάτισε τις δράσεις του Δημάρχου Ρεθύμνου, τονίζοντας τη σημασία στήριξης ενεργειών, που στοχεύουν στο Μέλλον, καθώς και έργων που συνιστούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

 

IMG 1528