Πα. Μαρ 29th, 2024

ΟΝΝΕΔ Talks #2 με καλεσμένο τον Τάκη Θεοδωρικάκο: Το κράτος και η αυτοδιοίκηση την επόμενη μέρα

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο κατά σειρά ΟΝΝΕΔ Talk με προσκεκλημένο τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και θέμα «Το κράτος και η αυτοδιοίκηση την επόμενη μέρα», στο πλαίσιο των διαδικτυακών συζητήσεων που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ.

Στη συζήτηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο αντιπρόεδρος Κώστας Μαμουλής, μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της Οργάνωσης, του Πολιτικού Συμβουλίου και πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών, ενώ η ανταπόκριση όσων την παρακολούθησαν μέσω YouTube αλλά και όλων των social media που προβλήθηκε ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού συνεχάρη την Οργάνωση για την πρωτοβουλία, απάντησε στις ερωτήσεις των νέων και των μελών της ΟΝΝΕΔ αναφορικά με τη λειτουργία του κράτους και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την περίοδο επαγρύπνησης για την πανδημία του κοροναϊού, αλλά και τώρα με την αναδιαμόρφωση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Αξίζει να σημειωθεί πως ανέπτυξε το σχεδιασμό του Υπουργείου μιλώντας για εθελοντικές δράσεις, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, και με αφορμή ερώτηση του κοινού έδωσε τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ανοίγοντας τη συζήτηση δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για τη συμμετοχή του σε έναν ουσιαστικό διάλογο αναφορικά με τη λειτουργία του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο τρόπος που η χώρα μας αντιμετώπισε την πανδημία είναι πλέον φανερό πως δεν ήταν απόρροια τύχης, αλλά οφείλεται στην αποτελεσματική αντίδραση του κράτους. Ζητούμενο είναι να αρχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτήν την παρακαταθήκη, θέτοντας τα θεμέλια για τη νέα Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Οι νέοι άνθρωποι έδειξαν ότι αξίζουν και με το παραπάνω την εμπιστοσύνη, γιατί δείχνουν ότι έχουν ψυχή, θάρρος και πως αντιλαμβάνονται τη μεγάλη εικόνα».

Ολόκληρο το δεύτερο ONNEΔ Talk με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: